Незаконита већина формирана у Шипову

Нелегално формирана скупштинска већина на челу са СНСД-ом прекинула је пету сједницу СО Шипово и одржала наставак сједнице ван скупштинске сале, након што су одборници опозиције протестовали јер је дневни ред усвојен мимо статута и пословника СО.

Република Српска 09.02.2017 | 22:21
Незаконита већина формирана у Шипову
Пета сједница Ссупштне Шипово одржана је мимо Статута и Пословника зато што је предсједник СО Милан Плавшић предложио дневни ред који није усаглашен на Колегијуму прије 10 дана, тврде одборници опозиције.

- Осим тога, материјали нису достављени одборницима на вријеме, јер према Пословнику, материјали треба да буду достављени најмање седам дана прије сједнице, а достављени су нам пет дана прије засједања, тврди Драгољуб Вујковић, предсједник Клуба одборника ДНС Шипово.

Када је након усвајања записника са претходне сједнице на ред дошла друга тачка дневног реда, услиједило је гласање и однос владајућих и опозиционих одборника био је 9:9.

Међутим, под притиским начелника општине Милана Ковача, предсједник СО Милан Плавшић, мимо статута и пословника уважио је глас одборника СДА Алмедина Шишића чији мандат је тек требало да буде верификован, јер је у скупштинским клупама замијенио Ресула Бркића.

-Ми смо негодовали што је одборнику СДА дозвољено да гласа иако није имао право док не положи заклетву. Узели смо пиштаљке и пиштали, након чега је, на иницијативу начелника Ковача позвана полиција, која се појавила веома брзо, каже Вујковић.





У међувремену је предсједник СО Милан Плавшић дао паузу од десет минута, али се није вратио у салу ни након пола сата.

Вујковић каже да су касније сазнали да је сједница настављена у другим просторијама и да је одржана под кључем, као и да су одборници новоформиране скупштинске већине усвојили и прешли све тачке дневног реда.

Одборници опозиције најављују да ће тражити од надлежних институција да се одреде о законитости данашњих одлука СО Шипово.

-Прекршени су и статут и пословник Скупштине, као и закон о локалној самоуправи РС, јер о усвајању дневног реда на данашњој сједници није могао да гласа одборник СДА Алмедин Мешић док му Верификациона комисија не легализује мандат, категоричан је Вујковић.

Начелник Општине Шипово Милан Ковач није желио за медије да коментарише дешавања на данашњој сједници.

Од укупно 19 одборника у Шипову, СНСД има 7, ДНС и НДП по 3, НС и СДС по 2, а по једног одборника имају ПДП и СДА. Локалну власт 

Локалну власт чине СНСД, НС и СДА, а у опозицији су ДНС, НДП, ПДП и СДС.

(Истинито)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мирко

09.02.2017 21:25

Све сто сте написали је лаз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Мирко

09.02.2017 22:29

Јеси ти онај сто си куповао гласове од биједе за пар покварени салама и истеклог рока конзерви пива Срам те било издао и преварио си нас проклетнице Сики!

Name

Сипово

09.02.2017 21:37

Исти су и Алмедин и Ковац вехабије оба. Српска земљо отвори се и погледај пропаст своју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цумбо

09.02.2017 22:21

Јел то онај што је покрао државну шуму у том крају па се обогатио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бараба од Шипова

09.02.2017 22:44

Након Змаја од Шипова, добили смо и Барабу од Шипова у лику актуелног Додиковог начелника Ковач Милана. Свако онај ко живи у овом граду зна ко је Ковач, како је дошао до богатства од 10 милиона којим се јавно хвали и како своје поданике части: "ја сам свима тата" каже самоувјерени тајкун и пљачкаш јавне имовине под патронатом Додик Милорада. То што је недавно добио батине од Стевана Медића га не спречава у његовом кабадахијском понашању. А Лукач и његова полиција коју је Ковач наручио и увео у скупштинску салу мораће да објасни откуда у демократском друштву интервенција полиције у раду скупштине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

11.02.2017 13:17

Немам коментар.

Name

Синдикат

10.02.2017 10:24

Ста хе ту спорно. закон је закон. нацелник зна најбоље ста је за градјане

ОДГОВОРИТЕ