Приштина кочи формирање ЗСО

Русија наглашава конструктивну линију Београда у контактима са Косовом која се тиче српских општина, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Свијет 09.02.2017 | 17:42
Приштина кочи формирање ЗСО
„Жељели бисмо да укажемо на конструктивну линију Београда који је показао уздржаност, није се повео за провокацијама и направио је значајне кораке у елиминисању постојец́их несугласица. Корјен проблема је у томе што стварање Заједнице српских општина на Косову вец́ четири године саботирају Косовари уз прец́утни пристанак ЕУ“, рекла је Захарова.

Она је прокоментарисала саопштења да руска страна може бити умијешана у хакерске нападе у више земаља.

„Немамо толико хакера“, рекла је Захарова.

Према њеним речима, оптужбе Норвешке и Холандије о нападима руских хакера су неосноване. Ради се о гласинама, додала је она.

"Неосновано, без било каквих чињеница. Све су то само гласине које се не могу провјерити, јер нигде ништа није забиљежено“, рекла је Захарова.

Представница Министарства иностраних послова Русије је навела да је тренд оптуживање Русије који је прихвац́ен у читавом свијету прво покренула администрација бившег предсједника САД Барака Обаме.

Раније је саопштено да је директор службе за безбједност Холандије Роб Бертол оптужио Русију, Кину и Иран за покушаје сајбер-напада на холандске компаније и државне органе, а који су се догодили у последњих шест мјесеци.

Захарова је изјавила и да је извјештај организације за људска права „Амнести интернешенел“, у ком се говори о 13 хиљада погубљених у затвору у близини Дамаска, „лажан“ и „фалсификат“.

„У суштини, суочавамо се са још једном намјерном провокацијом чији је циљ доливање уља на ватру унутарсиријског сукоба који постепено слаби, и новим напумпавањем тек смирених страсти, као подстицај Сиријцима да још више мрзе једни друге“, рекла је она.

Ауторе овог фалсификата не збуњује сопствено признање да астрономски број жртава који они наводе представљају резултат неких аритметичких калкулација израчунатих на основу доказа неименованих лица“, истакла је Захарова.

Портпаролка Министарства изјавила је да је Москва спремна за сарадњу са Вашингтоном у пуном формату када у потпуности буде формиран тим Стејт департмента.

„Да би постојала сарадња, треба неко да постоји са друге стране. Чекамо формирање тима Стејт департмента и формирање приступа америчке администрације у кључним областима међународних односа. Затим треба одржати контакте на дипломатском нивоу, након чега ц́емо бити спремни за сарадњу у пуном формату са нашим америчким колегама о питањима од заједничког интереса“, истакла је Захарова.

(Спутњик)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

лоло

09.02.2017 16:48

Мала је к'о сецер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

09.02.2017 17:31

Београд је показао "уздржаност", тако што је уздржао шарени воз да му га шиптари не би запалили и послали назад умотаног у црвено црну заставу. Посебно се истиче Николић који је пола сата молио своје синове да не иду у ослобађање Косово Репубљик, чак им је обећао купити по једну кантицу Еурокрема!

ОДГОВОРИТЕ