Почиње градња око ибарског моста

У Северној Митровици данас треба да почне изградња бетонске структуре у близини главног ибарског моста уместо зида који је у недељу уклоњен.

Србија 07.02.2017 | 07:38
Почиње градња око ибарског моста
Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је Тањугу да ће у складу са договором, који је постигнут 4. фебруара у Приштини, данас у Северној Митровици почети изградња нове бетонске структуре која ће бити увучена према пешачкој зони два метра у односу на зид који је срушен.

Он је навео да ће структура бити висине 70 цм и ширине 120 и да ће у једном делу бити пресечена како би се поставили тзв. потапајући стубићи и омогућио приступ пешачкој зони возилима хитне помоћи, ватрогасне службе и полиције у случају потребе.

"Понављам и претходна структура и ова сада која треба да буде изграђена налазе се на територији општине Северна Митровица, грађани ће бити безбедни јер ће изградњом нове структуре у ствари бити спречено да ненамерно, злонамерно или случајно аутомобилом неко уђе у пешачку зону," рекао је Ракић.

Градоначелник Северне Митровице додао је да је ситуација у граду спласнула након тензија које су изазване најавом да би специјалне полицијске снаге Косова могле насилно да упадну и руше зид који је јуче уклоњен.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

цобер

07.02.2017 15:26

Не могу срби без зидоваПа за заштиту пјешака се постављају чуњеви а не зид 70/120 цм.И живо ме интересује јел се свугдје у свакој улици граде овакви зидови да заштите пјешаке????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

лале

07.02.2017 18:09

Кад би имали сиптаре за комсије зидали би зид од три мерта.