Температурни шок напунио амбуланте

Сибирска зима у Републици Српској изгледа да је прошлост, судећи по високим температурама у мјесецу фебруару. Међутим,упркос лијепом времену, грађани Бијељине ипак осјећају здравствене тегобе.

Република Српска 04.02.2017 | 21:45
Температурни шок напунио амбуланте
Љекари упозоравају да би овако високе температурне разлике могле да изазову бројне проблеме хроничним болесницима.

Прољећно вријеме у фебруару није неуобичајена појава, али становници Бијељине као да нису очекивали велике температуре послије јануарских дебелих минуса.

Иако су са радошћу дочекали отопљавање, већ су почели да осјећају ии тегобе усљед температурног шока.

Са друге стране, и љекари тврде да би нагло повећање температуре могло да има посљедице по здравље хроничних болесника, али и оних који су склони раздражљивости и депресији.

Најугроженији су старије особе и дјеца. Љекари посебно упозоравају на опасност од грипа који би опет могао да погоди велики број људи.

Како би сачували себе од вирусних тегоба који ових дана вребају, љекари савјетују додатну опријезност и бригу о личном здрављу.

Стручњаци упозоравају да на овакво вријеме реагују 13 група болесника - реуматичари, астматичари, срчани болесници, као и пацијенти који пате од разних психичких тегоба. Група обољења на чије погоршање може утицати вријеме обухвата више од 50 болести.

(ИнфоБН)

Коментари / 0

Оставите коментар