АО - Херој 3. дана: Бунтовник који је срушио Грен-слем шампиона, Марина Чилића!

Трећи дан Аустралиан Опена донео нам је неколико занимљивих резултата, а свакако највеће направио је Данијел Еванс, који је елиминисао Марина Чилића.

Тенис 18.01.2017 | 19:10
АО - Херој 3. дана: Бунтовник који је срушио Грен-слем шампиона, Марина Чилића!
Хрватски тенисер важио је за фаворита у деулу са Британцем и тако је и ушао у меч, убедљиво освојивши први сет – 6:3.

Међутим, 26-годишњи тенисер приредио је је још једно изненађење у Мелбурну освојивши наредна три сета – 7:5, 6:3, 6:3.

Чилић, седми носилац првог Гренд слема сезоне, није успео да понови прошлогодишњи резултат када је у Аустралији играо треће коло. Британцу, 51. играчу света, пласманом у треће коло остварио је највећи успех у досадашњој каријери.

“У овом тренутку ни сам не знам како са добио меч. Мислим да сам својим разноврсним ударцима успео да сломим отпор противнику, то је можда било кључно. Меч је био доста напоран, морам сада добро да се припремим за наредни и да покушам да наставим у овако добром ритму”, рекао је Еванс после меча.

Данијел је рођен у Бирмингему, још као дечаку су му предвиђали блиставу каријеру. Као седмогодишњак са оцем је тренирао сквош и убрзо је схватио да жели да се бави тенисом.

Раније је био познат по свом бунтовном понашању, као и "партy боy" начину живота, али је Британац успео то да искристалише и фокусира се искључиво на тенис.

Са националним тимом 2015. године освојио је Дејвис куп, а у наредно коло Аустралиан Опена играће са домаћим представником Бернардом Томићем.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар