Владика Јефрем служио божићну литургију у Бањалуци

У бањалучком Храму Христа Спаситеља, тачно у поноћ, окупиле су се стотине вјерника да присуствују богослужењу поводом најрадоснијег хришћанског празника - Божића. Божићну литургију служило је његово пресовештенство владика бањалучки Јефрем, уз саслужење свештеника бањалучке епархије.

Република Српска 07.01.2017 | 09:28
Владика Јефрем служио божићну литургију у Бањалуци
Обраћајући се вјерницима, владика Јефрем пожелио је да се божићна радост усели у све домове, породице, сваког појединца, цијело друштво и ову земљу.

"Тако би лакше могли да носимо наша животна бремена и искушења да би смо увијек знали шта и како правилно да радимо, да никад не погријешимо и да увијек будемо на путу Божијем", поручио је владика Јефрем.

Он је подсјетио да се Христос родио у хладној зимској ноћи у витлејемској пећини ради људи и спасења њиховог, те да су му мјесто припремили пастири који су стадо чували.

"Као што је то било у оној првој ноћи тако и кроз цијелу историју Христове цркве, Христос се изнова рађа сваки пут. Ми молимо Христа да се он роди у нашим срцима и душама, да буде наша снага и нада као што је и обећао", рекао је владика Јефрем.

Након Свете архијерејске литургије прочитана је божићна посланица Његове светости патријарха српског Иринеја, а затим обављено прићешће вјерника.

Божић је вријеме помирења и праштања, а у складу с тим су и жеље и очекивања вјерника.



Светој архијерејској литургији присуствовао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, као и многобројни православни вјерници.



Извор: БН телевизија/Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

07.01.2017 08:54

Многи се Праводлавни хрисцани питају засто се Бозицне Литургија слузи у поноц? Због тога сто је Стари СРБски Родјак Богомладенац Исус ХРИСТОС Родјен у поноц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

07.01.2017 21:35

Микицу будало таблету брзо !