Пуна соба злата, сребра, бронзе...

Никола Полуга, каратиста, момак кога красе многе људске врлине, за којима уздишу дјевојке, омиљен међу омладином у граду на Дрини, а уједно и узор многим младим спортистима.

Република Српска 03.01.2017 | 21:50
Пуна соба злата, сребра, бронзе...
Николина соба је као средњовјековна ризница - злато, сребро и бронза сијају из ње, госте задивљује њихов број и помисао колико је требало труда, рада, зноја и напрезања да се сва та највећа одличја освоје и нађу на грудима овог момка пуног снаге и ентузијазма.

Кад Никола оде на неко домаће или свјетско такмичење зна се, донесе обавезно медаљу за себе и славу за свој родни град. Ове године замало му је измакла и титула најбољег спортисте Републике Српске, крив је систем гласања, али је он задовољан и петим мјестом.

„Била је ово још једна успјешна година. Треће мјесто на Балканском првенству у каратеу у Истанбулу, прво на првенству Републике Српске и злато на првенству БиХ. На многим међународним турнирима сам освајао медаље, не могу све ни да их набројим", прича овај узорни млади спортиста.

Полуга издваја медаље у кадетској конкуренцији из 2006. и 2008. године и наступе у Хановеру у Њемачкој, па у Новом Месту у Словенији гдје се окитио златом. Злато је на његовим грудима засијало и у Италији на Свјетском јуниорском првенству.

„Што се тиче сениорских – првак 2013. године у Мелбурну у Аустралији на Свјетском првенству и други у екипном наступу, па онда треће мјесто са Балканског првенства и тако...“, објашњава Полуга.

Спортиста из Вишеграда учествовао је прошле године и на Свјетском првенству у Линцу у Аустрији.

„Да би се млад човјек бавио врхунским спортом мора много чега да се одриче. Пуно се времена проводи на тренинзима, али захваљујући каратеу обишао сам Европу и многе свјетске престонице, стекао пријатеље на многим континетнима, учио и научио пуно о спорту и животу", прича Полуга.

Никола Полуга је студент на Економском факултету у Палама. Жеља му је да с успјехом заврши студије и каријеру и да се, ако буде могуће, посвети тренерском позиву и на младе пренсе своје богато знање и искуство у каратеу.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миле

03.01.2017 22:55

Свака цаст , пуно успјеха момцино

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мац

04.01.2017 05:24

Сад поцни да радис као избацивац, ТАКО то бива овде