Поништен конкурс у Фискалном савјету

Конкурс за избор предсједника и два члана фискалног савјета Републике Српске је поништен, а ускоро би требало да буде расписан нови како би то тијело коначно било формирано.

Република Српска 03.01.2017 | 09:40
Поништен конкурс у Фискалном савјету
У Влади Републике Српске су истакли да је услове испуњавао само један од 12 кандидата који су се пријавили на конкурс расписан половином прошле године.

- Због тога није било могућности да буду изабрани чланови и предсједник фискалног савјета. Комисија за избор и именовања чланова независног тијела, коју је именовао предсједник Републике Српске Милорад Додик, донијела је закључак да конкурс буде поништен и да буде расписан нови - навели су у Влади.

Кандидати за те позиције морали су да буду држављани Републике Српске и да имају звање мастер, магистар или доктор наука из области економских наука. На листи услова су били и објављени научни радови из области макроекономије, микроекономије, фискалне политике, јавних финансија или рачуноводства, те најмање десет година радног искуства и најмање пет година искуства у области јавних финансија.

Искључујући услови су јавна функција и било која врста повезаности са буџетским корисницима и политичким партијама. Фискални савјет је независни орган, који ће оцјењивати кредибилитет фискалне политике и бити одговоран Народној скупштини Републике Српске.

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар