Зове се Оља и обожава свој посао

Оља Благојевић (24) из Бањалуке већ четири године бави се чувањем дјеце. У разговору за МОНДО она каже да обожава то што ради, док "њена дјеца" обожавају њу!

Република Српска 02.01.2017 | 17:00
Зове се Оља и обожава свој посао
Један од критичних момената у свакој породици је тренутак када родитељи морају да се "одвоје" од своје дјеце и ангажују дадиљу.

Није лако наћи одговарајућу особу којој ћемо повјерити своје дијете, а и када је пронађемо, у прво вријеме бићемо неповјерљиви и "скенирати" сваки њен поступак. Али, када прођу наш "тест", оне најчешће постају придружени и омиљени чланови породице, са којима, касније, растанак веома тешко пада.

Дадиља, свакако, има лоших и добрих, а има их и оних које заиста воле то што раде. Таква је и наша саговорница, Оља Благојевић из Бањалуке. Има 24 године, студира Педагошки факултет, смјер Предшколско васпитање, а дадиљањем се бави већ четири године.

Брине о дјеци узраста од шест мјесеци до три године, а тренутно чува дјевојчицу од 14 мјесеци. Питали смо је шта јој се највише допада у овом послу.

"Посао дадиље није посао. Посао дадиље је љубав, јер овај посао можете радити само ако га волите. А, ја га обожавам!

У овом послу ми се највише свиђа то што већину времена проводим у игри са дјецом, добром расположењу и учењу. Али, највише од свега волим њихов искрен осмијех и безусловну љубав коју пружају", прича нам Оља.

Каже да је почела да ради путем препоруке, а све остало је дошло само по себи. Често иде на разне семинаре за усавршавање, јер, како каже, то јој много помаже у раду са дјецом. До сада није имала прилику да сарађује са неком од "бејбиситинг" агенција, а на питање да ли су дадиље довољно плаћене за свој посао, Оља нам одговара:

"Овај посао захтјева превелику одговорност и требао би бити добро плаћен. Ја сам веома задовољна платом коју тренутно имам и породицом у којој тренутно радим. Све то зависи од договора са родитељима дјеце, радног времена, да ли чувате једно дијете или више, итд..."

Оља нам је навела догађај који јој се нарочито урезао у досадашњој пракси чувања дјеце.

"Најтеже ми падају растанци са дјецом, то сам управо доживјела са близанцима које сам чувала. Веома тешко ми је пао тај растанак. Али, виђамо се стално, или они дођу код мене, или ја идем код њих. Осјећам се као дио њихове породице и то је оно најбитније. Имала сам неке тешке ситуације у животу и 'моја дјеца' су ми помогла да их превазиђем!

Најљепши моменти су када дођем ујутру, а дјеца ме дочекају са осмјехом на лицу! И морам да додам још да имам најљепши надимак на свијету који су ми дали близанци које сам чувала. Ја сам њихова Њања. Они су моја прва љубав", прича нам кроз осмијех Оља.

Оља нам је открила и трик за успављивање и смиривање уплакане дјеце.

"Само ћу да кажем да морате имати велико стрпљење да би успавали дијете које не воли да спава, али велика љубав према њима све то ријеши. А, један искрен загрљај је довољан да заустави плакање.

Али, све је то љубав, не према послу као послу, него према дјеци. Ја сам најсрећнија Њања на свијету!"

Нема шта, заиста сјајно! Ми јој желимо пуно успјеха у послу и мноштво дјечијих осмијеха и у будућности!

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар