Анђелићи 14 година чекају на одштету

Преживели Анђелићи из села Костајница код Коњица ни након 14 година нису добили одштету у судском спору против власти Федерације БиХ након што је вехабија Муамер Топаловић починио терор над њиховом породицом 2002. године, пише "Вечерњи лист".

Босна и Херцеговина 24.12.2016 | 10:15
Анђелићи 14 година чекају на одштету
"Чланови породице, који су били у судском спору против ФБиХ због убиства Анђелка Анђелића и његове две ћерке, Маре и Зорке, те тешког рањеног сина Маринка, које је у њиховој кући починио вехабија Муамер Топаловић на Бадње вече 2002. године, ни након пуних 14 година нису добили ни марке од тражене накнаде штете", потврдио је адвокат породице Давор Шилић, пише "Вечерњи лист".

Према тужбеном захтеву, накнаду штете траже преживели Маринко Анђелић, те Ружа, Шима, Иван и Мира Анђелић, Лука Калеб, Иванка Медунић, Љубица Краљ, Анђа Стојановић и малолетна И. С., и то у укупном износу од 460.000 КМ.

Општински суд у Коњицу је пре пет година донео неправоснажну одлуку да су убица Муамер Топаловић и Федерација БиХ дужни солидарно исплатити 201.590 КМ, али је то Кантонални суд у Мостару одбацио те је читав случај завршио на ревизији Врховног суда ФБиХ.

Подсећамо, вехабија Топаловић, који је због злочина почињеног из “идеолошко-верских побуда” осуђен на 35 година затвора, раније је нудио преживелим члановима породице Анђелић исплату “крварине”, али само у случају да буде ослобођен.

"Тешко нам је, посебно око Божића, када се свако весели. Тешко нам је пало кад је злочинац послао писмо, у којему нуди некакву “крварину”, неки новац, како би добио слободу. Ја се и сад на то најежим. Као да је аутом усмртио краву, а не побио невине људе. А ми се ни познавали нисмо. Чега се сада бојати, кад сам “смрт” једном преживио", изјавио је недавно Маринко.

Извор: Блиц.рс/Вечерњи лист

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Одштета од државе?

24.12.2016 10:53

Срамота ме је "лајати" поред мртвих људи, али тражити новчану одштету од државе је смијешно. Овај убица је добио невјероватно високу казну за БиХ (корумпирано) првосуђе, то је ваљда вид "одштете". Ако заиста мисле да ће им паре надокнадити убијене, онда нека ослободе и брадоњу. Зашто да га хране у затвору из државне касе, ако ће Човићеви гласаћи отићи задовољни са 460.000 маркица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

24.12.2016 11:48

Да бас дрзава треба да плати јер је дозволила тако несто а он да робија за злоцин.Кад се та пракса уведе дрзава це на вријеме да мисли о безбједности градјана.

Name

Ре

25.12.2016 10:37

Па они би сад и јаре и паре. Не мозе.