Бијељина: Разбијене три криминалне групе

ЦЈБ Бијељина у претпосљедњем мјесецу 2016. године биљежи побољшање стања у области саобраћаја, нижи проценат нарушавања јавног реда и мира, те мање кривичних дијела у односу на исти период 2015. године. За 60% је смањен број кривичних дијела насиља у породици.

Република Српска 23.12.2016 | 12:03
Бијељина: Разбијене три криминалне групе
Према подацима из ЦЈБ Бијељина, крај ове године дочекујемо као бољи, одговорнији и сталоженији људи него што смо били крајем 2015. године. Оно што је најважније, у протеклом мјесецу није забиљежена ниједна саобраћајна незгода са смртном посљедицом, што је резултат константне контроле и акција у саобраћају, са акцентом на брзину и алкохол.

У дводневној акцији контроле вожње под дејством алкохола, буде санкционисано преко 50 возача… Повећан је број женских возача које управљају возилом под дејством алкохола. Од почетка године 74 возача женског пола су санкционисана, а због концентрације алкохола од преко једног промила, 16 жена лишено је слободе, наводе из ЦЈБ.

Припадници Центра јавне безбједности Бијељина процесуирали су три криминалне групе које су починиле већи број кривичних дијела у Бијељини и Лопарама.

На конференцији за новинаре наведено је да су ове групе углавном вршиле имовинска кривична дјела, а да је резултат доброг оперативног рада полиције у пола мањи број крађа на овом подручју у новембру.

У мјесецу иза нас евидентирана су 72 кривична дјела, што је за око 38 % мање у односу на мјесец новембар 2015. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дијела у мјесецу новембру износи 80%. Забиљежен је мањи број кривичних дијела против имовине.

Евидентирано је чак 55 % мање кривичних дијела крађе.

Током празника, важно је одговорно руковати пиротехничким средствима – подсјетили су припадници ЦЈБ Бијељина.

Апеловали су на грађане да при било ком облику угрожавања личне безбједности обавијесте полицију бесплатним позивом на број 122.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мила

23.12.2016 14:48

Мој коментар није у вези са објављеним чланком али споменуше празнике у апелу па ћу прокоментарисати. Да ли још неком у овом граду иде на нерве што у градској управи немамо нити једног човјека који би примјетио бар док иде на посао (ако запажа ишта око себе) на који начин је окићен центар града. Поред луна парка - зимске чаролије ;-) имамо и много много заставица, па молим да се направи прилог о томе на који начин се код нас обиљежавају новогодишњи празници. Да ли је ово нека неслана шала, опет на рачун становника овог града или у градској управи нису упознати да нам предстоје новогодишњи и божићни празници? Било би лијепо од ТВ БН да направи прилог о истом. Унапријед захвална Бијељинка.

ОДГОВОРИТЕ