Вибер надоградио апликацију

Најзанимљивија је могућност слања брзих видео порука у трајању од 30 секунди, па би многи корисници управо на овај начин могли да честитају Божић и Нову годину.

Информационе технологије 22.12.2016 | 09:10
Вибер надоградио апликацију
Након што је Фацебоок представио новитете у Мессенгер апликацији путем које сада шест особа може учествовати у видео разговорима, и Вибер је надоградио апликацију с неким новим опцијама које ће развеселити милионе корисника.

Сада се на Виберу, десно од траке за уписивање текста и поред типке која омогућава слање гласовних порука, налази још једна типка, која корисницима омогућава брзо слање видео порука. Једним кратким додиром по икони корисници могу одабрати да ли желе да пошаљу брзу аудио или видео поруку, док дужи притисак на типку аутоматски активира снимање видео-записа – у случају да видео не желите да пошаљете, само повуците прст према левој страни и снимање ће се прекинути, а видео избрисати.

Вибер је ову опцију представио уочи празника, па у овој компанији верују да ће многи корисници, уместо текстуалним порукама, честитати Божић и пожелети све најбоље у Новој години управо путем видео порука.

Снимање оваквих видео порука ограничено је на тридесет секунди, а осим ове опције надоградња Вибера доноси и екстензије за цхат, путем којих корисници могу да претражују и деле садржај директно из разговора унутар апликације, редизајнирани су и смајлићи и повећан је број корисника који могу да учествују у групним видео разговорима на чак 250.

Иначе, Вибер је 2014. године преузела компанија Ракутен за 900 милиона долара, а овај комуникациони сервис има око 860 милиона регистрованих корисника, од чега је око 260 милиона активних корисника.

Што се будућности Вибера тиче, на Тецх Црунцхеу кажу да би ова компанија могла све више да се окрене е-трговини и финансијским сервисима тако да би у ускоро путем ове апликације чак могли и да се купују ствари или да се обавља новчана трансакција – тренутно већ тестирају неке опције у сарадњи с Wестерн Унионом.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар