"Зора": Дрога, оружје, фалсификовани еври...

Нешто мање од килограм марихуане, те око 10 грама хероина и 52 грама спида, као и већу количину оружја, те новчаницу од 500 евра за коју се сумња да је кривотворена, пронашла је приједорска полиција, у акцији "Зора".

Република Српска 18.12.2016 | 14:02
"Зора": Дрога, оружје, фалсификовани еври...
Спровели су је у петак навече те у суботу ујутру припадници Одјељења за организовани криминалитет и дроге Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Приједор.

Свему су претходиле планске активности и претходно прикупљене оперативне информације о узгоју марихуане, а услиједили су претреси на више локација на подручју Приједора.

По ријечима Звездане Алендаревић, портпарола ЦЈБ Приједор, претреси су вршени уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука и по наредби судије Основног суда у Приједору.

"Претресени су стамбени објекти које користе С.Р, М.С. и М.М, сви из Приједора. Пронађени су и привремено одузети предмети формирани у виду лабораторије за производњу индијске конопље", навела је Алендаревићева.

У питању су саксије са подметачима, сијалице са постољима, трансформатори за струју и друго.

Пронађено је и више различитих паковања са материјом која асоцира на марихуану укупне бруто масе 929,91 грам, те замотуљак са садржајем који асоцира на хероин укупне бруто масе 10,18 грама.

Нађен је и замотуљак са садржајем материје која асоцира на спид укупне бруто масе 52,43 грама.

"Нађена је и дигитална вага, аутоматска пушка, двије пушке М48, 33 метка калибра 7,62 мм, 91 метак калибра 7,9 мм, три метка калибра 9 мм, 23 метка калибра 7,65 мм, 31 метак калибра 7,62 мм, више мобилних телефона, одређена количина новца, као и новчаница апоена од 500 евра за коју се сумња да је кривотворена", навела је Алендаревићева.

Због сумње у неволаштену производњу и промет дрога, недозвољену производњу и промет оружја, те кривотворење новца, С.Р, М.С. и М.М. су ухапшени, и над истима извршена криминалистичка обрада.

"Истог дана, у наставку активности акције 'Зора'', контролом М.Г. из Приједора, пронађена је одузета зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на марихуану укупне бруто масе 18,74 грама", навела је Алендаревићева, додајући да је над тим лицем такође извршена криминалистичка обрада.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

боба

18.12.2016 14:01

Да видимо колико нас има на друштвеним мрежама није ваљда да смо сви на хероину ако јесмо онда ништа сретно нам било ту су славе да окајемо гријехе да се причестимо и идемо даље што грђе то боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јел нас ови зајебавају

18.12.2016 14:25

Људи моји па ово је смјесно ово могу извидаци да нахвстају у оснивној сколи од дјеце како није срамота министра и предсједника да ми 10000 полицајаца ухвате грам дроге и дају у јавност стидим се сто сам Србин и сада ми је јасно да је РС пропала и да ју је СНСД унистио све институције људе и будуцнист зарад дјеце функционера СНСДа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

малбаса

18.12.2016 14:37

Ста је кило марихуане према милијардама из Рафинерије Брода и Укио Зворника,Бобара...српских,сума,вода,зељезница,поста,банки,небеса?Свакако плату треба зарадити.

ОДГОВОРИТЕ