Келеминец узвикивао "За дом спремни"

Хрватска полиција привела је данас предсједника Аутохтоне - Хрватске странке права /А-ХСП/ Дражена Келеминца након што је у центру Загреба узвикивао усташки поздрав "За дом спремни".

Регион 17.12.2016 | 13:52
Келеминец узвикивао "За дом спремни"
Келеминец је данас свој говор на протестном скупу у Загребу завршио узвикивањем усташког поздрава "За дом!", на шта су његове присталице одговарале: "Спремни!", преноси портал "Индекс".

Поворка од педесетак "праваша", на чијем је челу био Келеминец, кренула је испред сједишта Српског народног вијећа /СНВ/ у Гајевој улици у Загребу, да би око 12.00 часова стигла пред просторије СДП-а на Иблеровом тргу.

У позиву на протест ове странке стајало је "Не дирајте спомен-плочу погинулим бојовницима ХОС-а".

Српско народно вијеће информисало је надлежне у Хрватској о пријетњама Аутохтоне - Хрватске странке права и очекује да се заустави оваква кампања и не толеришу такве групе и странке јер то представља пријетњу за рад и сигурност Срба.

Пуповцу су и раније упућене пријетње смрћу на "Фејсбуку", након што је недавно објавио статус да нико од надлежних представника хрватских власти одговорних за уставност и законитост није реаговао на постављање спомен-плоче са натписом "За дом спремни!" у Јасеновцу.

На поруку предсједника СНВ-а објављену на "Фејсбуку" прво је реаговао Келеминец, који је му је поручио да се одсели у Србију ако му тај поздрав смета, а потом је својим сљедбеницима дао инструкцију да "пошаљу поруку-честитку Пуповцу са поздравом `За дом спремни!`".

Извор: Агенције/Индекс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Многолема

17.12.2016 13:35

А против кога су ти ликови за дом спремни? У Рватској су остали само Рвати. Мозда има и покоји Нерват али таквих је бас мало. Хоце ли се туци медјусобно? Или це покусати окупирати Босну? Или мозда Словенију? Аааа, сад сам сконтао, ударице на Аустрију, због коруских Рвата, и то је Рватска. Или лик покусава скупити гласова за бар један мандат, за фотељу за себе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере

18.12.2016 21:23

А коме припада Медуљин......???

Name

Семберац

17.12.2016 13:36

Ста је лосе рекао па сви смо спремни за свој дом није рекао ха хитлер као сто су цетници били уз њега за вријеме свјетаког рата и поздрављали га са подигнутом руко за мене изговор " За дом спремни" није нацонални поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за семберца

17.12.2016 14:20

Ееее мој семберац,родио си се.. Видим,зивиш... А и умријет ћеш као будала.. Уствари,памети никад имат нецес