Српска држава од Индије до срца Европе

У Вишеграду је представљена нова књига Петра Ашкрабе Загорског под називом „Послушајте Срби све три вјере и сви други“.

Република Српска 03.12.2016 | 11:42
Српска држава од Индије до срца Европе
Упорни и неуморни истраживач, познавалац историјских збивања, али не само оних званичних и књишких, која се уче у школама, опсједнут српским језиком и културом, Ашкраба се упустио у још један подухват – да објелодани нове податке о сеобама српског народа, родословима фамилија, настанку и нестанку презимена.

Послије , како каже, пређених милион и три стотине километара у 13 књига Ашкраба је објавио генезу 10.000 српских презимена, а још их је толико „на чекању“.

Да би истражио њихове корјене, овај Калиновчанин је обишао све балканске земље, на стотине села на просторима бивше Југославије, а потврду својих теза је потражио и у 1.200 књига, часописа, стручних студија и чланака везаних за ову тематику.

„У овој књизи сам на 611 страна обрадио поријекло још неколико стотина презимена, дао искуствене упуте како да човјек живи, којим очима да гледа свијет око себе, али сам се упустио и у разрјешавање значења неких појмова у српском језику за које многи, па ни сами лингвисти, не знају", рекао је Ашкраба на представљању књиге.

Професор историје из Фоче Борис Цицовић истиче да је Ашкраба дошао до података о српским презименима и постојању Срба на великим просторима Европе и Азије још прије нове ере, па је ова књига уједно и историјски водич за ову и будуће генерације.

Ашкраба и даље тврди, а каже да има и доказе, да се српска држава простирала од данашње Индије до срца Европе и да је српски језик основа и латинског и неких других језика.

Он поткрепљује своје тврдње и чињеницама да су нека српска презимена стара и више од 2.000 година као што су Драговићи, Карановићи, Деретићи па Оштривијевићи, Самовићи и Властимировићи и многа друга.

Промоција ове књиге одржана је у организацији Народне библиотеке „Иво Андрић“ у Дому културе у Вишеграду.

БН телевизија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Карадоз

03.12.2016 10:58

Фатајте се посла, нема нове трансе кредита, сви на будзету це остати без приомања а ви и даље зивите у свијету масте....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контрапункт

03.12.2016 11:41

Остаце и остали без посла јер ови сто су на будзету тросе те плате на куповину станова. Кад остану без примања, неце висе моци куповати станове на кредит. Наравно да кредите дрзава због тога и узима.

Name

x

03.12.2016 17:14

Зар има иједног Србина да ово незна.

Name

Свако је данас истразивац

03.12.2016 11:39

Прво су настали Хрвати, па су онда настали Срби, а онда је настао остатак свијета. А Босњаци су настали доласком Турака на Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

р;свако.

06.12.2016 21:24

Морам признати,имас смисао за хумор

Name

Михаило Микиц

03.12.2016 12:32

Подунавље је колијевка цивилизавије а не Мисир и други дјелови свијета како се сада погресно уци из савремених "књига". У Подунављу код СРБа је настало винцанско писмо и култура који су СРБи просирили на Истоку до Кине и Индије, а на Западу све до данадње Енглеске и Скотске. О присуству СРБа у данасњој Великој Бтитаније сведоце географска имена планина, рјека и градова на старим географским картама које су Енглези насилно промјенили током прослог и претпрослог вјека. О присуству СРБа на бтитанским острвима постоји многи историјски подаци које наси науцниви не користе због тога сто они сведоце о вјековној завјери против Бога и СРБа од стране земаљски народа. У Кини постоје сацуване мумије СРБа који су зивјели неколико хиљада година прије доласка на земљу и Родјенха Старог СРБског Родјака Годпода насег Исуса Христа, као и историјски подаци о ратовима водјеним измедју Кинеза и СРБа. О присуству СРБа на Далеком Истоку и данас сведоце имена дрзава попут КурдиСТАНА, ПакиСТАНА, АвганиСТАНА итд. СРБска ријец СТАН и данас се употребљава медју СРБима. Први бјели посетиоци Америке били су СРБи. Они су преко заледјеног Сјеверног мора из данадње Русије пресли у Америку о цему свједови костур бјелог цовјрка из америцке рјеке Колумбије и имена америцким индијански племена. Костур је стар хиљадама година. Познати богослов и истотицар из Кијева Нестор Цасни у својим књигама тврди да су "СРБи Пламе Мајка свих Славена." Историје СРБа зато није оваква каквом се данас она уци по сколама вец многи другације и славнија. СРБи су НЕБЕСКИ народ Бозји који због тога стално страда од земаљски народа палог андјела. Због тога поздрављамо појаву и промоцију књиге "Послусајте СРБи све три вјере и сви други" од Петра Загорског. Она це двојим садрзајем допринети сирењу праве Истине о СРБском Народу. СРБи су накед били СВИ И СВУДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.12.2016 13:57

Адам и ева су били срби.

Name

Даидза

03.12.2016 13:27

Срби су свемирски народ,послати да поцну зивот на овој планети,сви су постали од Срба, црнци, кинези, индијанци и сви други остали народи на овом свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

03.12.2016 16:17

Дајдза, лазес брате као Прави СРБин или мозда Турцин, а ниси назалост висе ни једно ни друго. По уцењу Светог Писма или Библије постоје два народа на земљи. Народ Небески или Народ Бозји то су наси Преци СРБи, и народ земаљски којег нас Стари СРБски Родјак Господ Исус Христос створи од праха земаљског по облицју насем да буду као сто смо ми, и којима удахну дух зивотни и нареди да се мнозе, напуне земљу и вкадају њоме. Видеци кцери земаљске које Господ клонира или направи од ребра Адамовог, СРБи као Небески Народ Бозји заборависе на Заповјести Бозје да се он не зени са кцерима земаљским и кцери своје да не удају за синове људске. Због тога су СРБи сада овдје гдје су, на пола пута измедју Неба и земље!

Name

xп

03.12.2016 16:32

Бозе......... па јели могуце?! :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре михајло

03.12.2016 20:54

На којем се то мјесту у библији спомињу срби мајке ти.Како оно Еинстеин рече све има своје границе осим универзума и људске глупости.