Заштитите своју имовину у зимским мјесецима

Центар јавне безбједности Бијељина апелује на грађане да поведу рачуна о заштити своје имовине, као и да пријаве полицији кретање сумњивих и непознатих лица или возила, наручито у насељима и улицама гдје је очигледно мала фреквенција кретања лица и возила.

Република Српска 29.11.2016 | 15:00
Заштитите своју имовину у зимским мјесецима
У периоду из нас у протеких десет мјесеци пријављено је 501 кривично дјело против имовине. Укупна стопа расвјетљености ових кривичних дјела је око 62 %. Највише кривичних дјела извршених против имовине полицијским службеницима је пријављено у породичне куће, станове, викендице, али неретко су мете напада и правна лица, нпр.трговинске радње.

Из породичних кућа, станова најчешће се отуђује новац, златни накит, оружје, техничка роба, као и остали предмети који се лако и брзо могу продати на тржишту.

Док се у Тешким крађама, крађе, које су извршене на штету трговинских радњи најчешће отуђују цигарете,новац из депозита, сухомеснати производи, као и остала роба која се налази у продавници.

За разлику од љетних мјесеци кривична дјела против имовине су интезивнија, почетком јесени и у зимском периоду, када је дан краћи од ноћи, а наручито када дође до првог сумрака.

Као би заштитили превасходно себе и своју имовину, као мјеру превенције препоручује се постављање алармних и видео надзорних система,као и да приликом одласка из куће или стана на дужи период, грађани ангажују пријатеље или родбину који ће вршити надзор или обилазак њихових објеката.

Поведите рачуна о заштити своје имовине, предузмите мјере самозаштите!

ЦЈБ Бијељина

Коментари / 0

Оставите коментар