Прича о Споменку за Бијељинце и Угљевичане

У Бијељини ће сутра у сали Центра за културу  бити приказан документарни филм "Споменко на вјечној стражи", аутора Милета Савића, сниматеља БН телевизије. Филм је посвећен најмлађем одликованом борцу Војске Републике Српске Споменку Гостићу који је 1993. године погинуо бранећи свој народ и село на планини Озрен.

Република Српска 25.11.2016 | 15:33
Прича о Споменку за Бијељинце и Угљевичане
Аутор филма каже да му је жеља да на овај начин сачува од заборава лик најмлађег погинулог борца Војске Републике Српске и оно што је учинио за српски народ и отаџбину.

Споменково херојство, поштење, преданост и љубав према свом народу инспирисали су Савића да сними филм о јунаштву петнаестогодишњег дјечака који је са комшијама и пријатељима био борац Војске Републике Српске.

Споменко је погинуо од гранате 20. марта 1993. године недалеко од свог села Јовићи, на планини Озрен. Сахрањен је на мјесном гробљу Горњи Улишњак, гдје почивају његова мајка и бака.

Пројекција документарног филма "Споменко на вјечној стражи", који је снимљен у сарадњи са Борачком организацијом Републике Српске, заказана је за суботу у 18.00 часова у Центру за културу у Бијељини.

Овај документарни филм ће бити приказан и у Угљевику наредне вечери: Пројекција почиње такође у 18 часова у Центру за културу "Филип Вишњић".

Улаз је слободан како за Бијељинце тако и за Угљевичане.

БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

БЛврс

25.11.2016 16:17

Хоће ли бити у Бањалуци и Лаксташима да види народ малог јунака а сви који су чували гузицу јајаре да се стиде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шеснаеста гарава

25.11.2016 21:16

Молим?

Name

Васкр

25.11.2016 16:22

Поцивај у миру бозијем,велки витезе.Зао ми те лутко моја ко најродјенијег.Засто си полозио своју младост,за фукаре и лопово,све им опустило дабогда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озренац

25.11.2016 16:39

Нек поцива у миру жалостно никог висе нема од те породице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

26.11.2016 03:40

Дјецом својом СРБси су плацали у сваком рату крваве побједе СРБског Народа. Побједе СРБа у многим ратовима над многосруко јацем неприхатељем СРБу су губилу у миру због неспособности "СРБски политицара" да војне побједе СРБа у ратовима овековеце и крунису у муру побједом СРБа за зеленим столом. Због тога су СРБи своје побједе добије јунацком побједом СРБског Народа у многим ратовима губили због неспособни полутицара у миру. Хвала свим СРБима који су помогли да се овим филмом спреци да заборав покрије цојство и јунаство најмладјег борца РС Споменка Гостица.Нека Стари СРБску Родјак, Господ нас Исус Христос његову племениту и јунацку дусу настани у насој Светој Небеској СРБију у којој нема неправде, плаца и уздисаја вец где царује СЛАВА Бозија, и где се непрестално узносе молитве Светитеља и Муценика СРБских за спас и васкрс земаљске СРБије, која све висе напуста пут Светог Саве који једино СРБе води у зивот вјецни. Нека је зато најмладјем борцу РС вјецна слава и вјецно сецање медју зивум СРБина за све добри које он уцини у свом кратком зивоту за спас и васкрс СРБства и СРБије. Амин. Бозе дај!

Name

Рс

26.11.2016 05:35

И децу гурали у рат и смрт ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

26.11.2016 07:19

Слава ти мали хероју и цаст .Андјеле мали који си свој зивот уградио и уклесао у темеље српске дрзаве Али злотвори попут Спирица, Радмановица и слицних немаре за патриотизам јел карактера и образа а понајмање цасти немају .Њима је новац и цаст и образ и понос.Назалост.Али доци це дан вјерујем кад це се сви клањати твом лику и дјелу и храбрости.Слава ти....

ОДГОВОРИТЕ