Требиње: Кумови у служби грађана

На конститутивној сједници Скупштине града Требиња изабрано је ново руководство, одборници су положили заклетву и именован је замјеник градоначелника. Иако није било расправа, остала је дилема колико ће одборника имати опозиција пошто нису сви гласали исто, а функције су се дијелиле и између кумова.

Република Српска 24.11.2016 | 22:53
Требиње: Кумови у служби грађана
Прва Скупштина града Требиња показала је да ће скупштинску већину чинити СНСД, ДНС, те странке које су и у прошлом сазиву биле у власти СП, ПУП, одборник из реда мањина и Покрета за Требиње, укупно 19. Међутим, ако је судити по овој сједници, колација окупљена око СНСД-а биће појачана са два или три одборника из редова СДС-а или ПДП-а, пошто од њих десет нису сви гласали исто.

Прво је тајним гласањем за новоизабраног предсједника Скупштине подршку барем два одборника добио нови предсјадник Драгослав Бањак из СНСД-а, а једног ДНС-ов потпредсједник Бојан Шапурић, да би новоизабрани замјеник Мирко Ћурић тајним гласањем добио три гласа опозиције, а прилкиом гласања за в.д. секратара од десет одборника, два из ПДП-а била су уздржана.

„Било је то тајно гласање, гласало се лично за људе и није ми познато због чега се то десило, али кажем ово је конститутивна сједница Скупштине и већ на сљедећој ће бити јасан број и позиције и опозиције“, рекао је Видомир Бегенишић из СДС-а

„Ми смо прије два дана имали сједницу Клуба гдје смо заузели јединствен став. Данас када је тајно гласање показало се да одборници ПДП-а и СДС-а нису испоштовали на неки начин тај договор“, истакнуто је из ПДП-а.

Оно што је обиљежило ову Скупштину је и то што је Лука Петровић за свог замјеника уз подршку скупштинске већине именовао свога кума Мирка Ћурића, а потом је и његов кум Велибор Бодирога именован за в.д. секретара Скупштине. На питање да ли је кум са својим замјеником, Петровић је одговорио: “Јесмо, је ли то спорно?”

А да су у кумовоској вези Ћурић и Бодирога, потврдио је и замјеник градоначелника: “Зависи у ком смислу мислите. Је ли то прилог кумови и браћа. Наравно, и то обострано, и ја сам њему кумовао и он мени.”

Тако су кумови послије прве сједнице најавили да ће радити у интересу грађана Требиња.



(БН телевизија)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Брод

24.11.2016 17:15

Само им фали кум свих кумова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беба

24.11.2016 17:42

А све исто,само родбинске и кумовале везе а све за добробит народа.Јадан народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоко

24.11.2016 18:15

Куку народу сто це их Лујо зезну са својим кумовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

24.11.2016 18:15

Све по узору на газду и кумове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т.С.

24.11.2016 19:47

Не млатите глупости када не знате о каквим људима се ради.Ћурић и Бодирога су изванредни људи исигурно воле своје Требиње и Требињце.Није им битно из које странке био.Лично сам заклети СДС-овац али сам гласао за Ћурића јер је људина.

Name

Ре Т.С.

24.11.2016 21:11

Ниси ти никакав СДС-овац цим си гласао за Цурица. Остави се те људскости молим те, јер да је има не би био ту гдје је. Овдје се првенствено ради о дијаметрално супротним идеологијама. А зив био па видио ста це од Требиња бити. Укопаце нас да се висе никад ископати нецемо. Знам их све, знам колико су способни. Николико!

Name

Ре Никола

24.11.2016 22:40

Слажем се да смо два свијета али за Требиње нисмо имали бољи избор од Славка,Мика и Кеље.Зебачка линија.

Name

Разоцаран

24.11.2016 19:58

Најгори људи, најпроданији, најлицемјернији...у цијелој Српској, зиве на територији Требиња! Није ни цудо сто их зову Лацманима ( латини ). Само родјењем припадају Српском народу, идеолоски су далеко од правих Срба. Ово одговорно тврдим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.11.2016 22:40

100% си устаса или балија па те изрокали у овом рату требињци па сад бунцас.науци новокопонована нацијо да србија,требиње и херцеговина никад нису ратовали против дубровника и правих дубровцана а против вас устаса це срби увјек на орузје.

Name

Ре Разоцаран

25.11.2016 08:05

Моји су гинули за Српство. И у овом, а јос висе у прослом рату. Србин сам, али Србин св. Саве и Србин Немањица, св. Владике Николаја, св. Василија Остроског, а не Титов Србин као ти и ови твоји. У дусу вас знам НАЈГОРИ СТЕ!!!

Name

ВК

24.11.2016 20:07

ТС Ти си сигурно прави СДС-овац док си гласао за Цурица. Јест цовјек ок ал ако је став онда треба досљедност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т.С

24.11.2016 22:22

Зубачка линија.Славко,Мико и Кеља.локал патриотизам.

Name

Мислим-Ман

24.11.2016 22:10

Велики поздрав од требињца из дијаспоре... (од '93) Невјеројатно колико је времена потребно тако лијепом граду да добије људе у политици који одговарају природи и љепоти тог града...

ОДГОВОРИТЕ