Прослављена крсна слава Дома здравља

Запослени у Дому здравља у Вишеграду прославили су крсну славу Свете врачеве Козму и Дамјана. Свечаности су присуствовали и пензионери ове здравствене установе, а свештеник Александар Топаловић је у молитви поменуо и имена преминулих радника.

Република Српска 14.11.2016 | 16:15
Прослављена крсна слава Дома здравља
„Крсну славу обиљежавамо у свечаној атмосфери и поред бројних проблема који прате ову здравствену установу. Потребно је хитно порадити на побољшању статуса Домова здравља, јер се бројне недаће у друштву амортизују баш путем здравствених установа", рекао је за БН телевизију директор Дома здравља Љубиша Шкипина.

Шкипина је оцијенио да тако Домови здравља постају помало и социјалне установе. „Кадровски смо оспособљени за квалитетно пружање здравствених услуга, јер имамо седам тимова породичне медицине, Центар за ментално здравља и за базичну рехабилитацију, а у току је и специјализација љекара у гинекологији", нагласио је Шкипина.



И овдје је акутан проблем дуговаја, јер и по репрограму од прије двије године Дом здравља је у минусу 1,2 милиона марака. „Без обзира на то што смо и смањили број радника, нисмо у стању да у потпуности испунимо обавезе доприноса", закључио је Шкипина.



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ста реци

14.11.2016 16:23

Стварно болесно. Цркву доводе у болницу да би поруцили оним који тамо долазе да им је то сљедеца станица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло Микиц

14.11.2016 17:06

Кажу Бошњаци хоће да доминирају друге народе и да намећу своју вјеру другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОXА

14.11.2016 18:19

Болестан народ цека у реду ко стока а ови фестају !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре. логицно

14.11.2016 20:00

Због природе посла користио сам услуге домова здравља и у Федерацији и у РС... Али љубазност и струцност лекара и медицинског особља као сто сам насао у ДЗ Висеград, вјерујте да у БиХ нецете висе нигде срести... А тек сто су медицинске сестре лијепе, просто ми додје да се чесће "разболим"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

14.11.2016 20:41

Крас, Техеран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

16.11.2016 12:32

Крсна слава дома здравља?, И сад је то нормално да институцијје и установе имају крсну славу? Не може човјек да вјерује?