Трули купус продају умотан у листове

Мислећи да купују купус “вараждинац” бројни Бањалучани су насели на трик вјештог продавца који им је продао трулеж умотану у листове ове врсте!

Република Српска 08.11.2016 | 20:25
Трули купус продају умотан у листове
Купус који важи за квалитетну сорту за кисељење "плануо" је са једног од камиона на бањалучкој Новој пијаци протеклих дана. Вјешти, али још увијек непознати продавац, Бањалучанима је "увалио" ко зна колико врећа обичног бијелог и трулог купуса умотаног у листове "вараждинца".

Један од преварених Бањалучана који је на пијаци пазарио пет врећица купуса мислећи да се ради о "вараждинцу", испричао је да се запрепастио када је схватио да је насјео на трик продавца који му је продао обични труо купус.

"Да га видим, морао бих да му честитам на превари. Убиједио ме да је 'вараждинац', та нека сорта која је квалитетнија, а онда и да морам да чекам три дана док не отворим вреће, док сазри. Рекао ми је да га је тек обрао и да мора да стоји који дан док сазри. И ја сам тако и урадио. Кад сам отворио вреће и почео да одмотавам бијели и то још труо купус, себи нисам могао да дођем. Свака главица је била умотана у два листа 'вараждинца' а ја сам купио пет врећа тога. Још сам у шоку, свака му част како ме преварио". прича он.

На сликама које је послао, види се добро како је бијели обични купус замотан у листове друге сорте. Он каже да је слике направио да може да покаже пријатељима. Каже да је добро прошао зато што је купио мању количину.

"Купио сам свега пет врећица по четири марке, односно изгубио сам 20 марака. Да је барем тај бијели ваљао, па да га искористим, већ је и он био труо. Међутим, човјек испред мене купио је сигурно 20 врећица. Сумњам да се смијао као ја. Била је велика дужва на пијаци тај дан, куповали су људи много од тог продава, али нико од нас није гледао ко је и шта је. Осим тога, добро се заштитио причом о чекању да купус сазри за три дана. Тога се никад не бих сјетио", прича наш саговорник.

Случај није пријављен

Шалу на страну, иако се преварант добро потрудио и цијелу ноћ умотавао сваку главицу појединачно у листове друге сорте да би га продао по цијени која је можда једну марку скупља, за сада још немамо информацију да ли се неко обратио надлежнима и пријавио случај.

У Инспекторату РС кажу да није било пријава овог случаја.

Извор: Српскацафе

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

купусар

08.11.2016 20:17

Тако је и референдум био умотан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

они

08.11.2016 20:44

тамо нису чули за семберски или футошки купус , ма нека је из ЦРО па какав је год .

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

08.11.2016 20:55

купус стиго из мрцеваца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корло Вителоне

08.11.2016 21:00

Лактаски срез. Они су паприке са инекцијама пунили водом да би биле тезе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цобан

08.11.2016 22:15

Док је оваца бице и вунених царапа

ОДГОВОРИТЕ