Лажни шеик продаје лажне "ролексе" у Србији

Српска полиција трага за двојицом превараната, лажним шеиком и Србином, који је глумио његовог преводиоца, а који су у већим градовима Србије девизним пензионерима продавали причу да отварају златаре и продавнице “ролекс” сатова и тако их преварили да купе лажне часовнике по ценама од 5.000 до 10.000 евра.

Србија 08.11.2016 | 10:30
Лажни шеик продаје лажне "ролексе" у Србији
Према писању листа Ало, инспектори су идентификовали Рома који се лажно представљао као шеик из Дубаија и његовог суграђанина из јужне Србије, који се представљао као преводилац арапског језика, који су лаковерне грађане папрено опељешили за копије луксузних сатова.

Последња мета дрских и бескрупулозних превараната био је старији господин из Ниша, коме су продали кинеску копију скупоценог сата за 8.000 евра. Они су искористили његову наивност и поверење и покупили му готово сву девизну уштеђевину.

На врата 75-годишњег Нишлије, чије име не откривамо због његове безбедности, покуцали су ненајављено и обрлатили га на брзака.

"Непознати средовечни Србин се представио као преводилца и представио свог тамнопутог пратиоца као Арапина тврдећи да је шеик. Био је обучен у елегантно, модерно одело, док је шеик био у традиционалној арапској одећи. Међусобно су разговарали на неком свом језику, удробљеној варијанти ромског језика и шатровачког гповора, глумећи да причају на рапском. Онда је лажни преводилац шеикову `визију` преносио типованим жртвама. Лажног Арапина је представио као будућег инвеститора, који је у великим градовима Србије већ обезбедио локације за своје златаре и продавнице `ролекс` сатова", наводи извор из истраге.

Он додаје да су реплике стаова продавали као алву:

"Нишлији су показали лажњак произведен у Кини, и тврдили да је нови модел луксузног сата. Почетна понуда је била 16.000 евра, међутим, пензионер се ценкао па му је цена спуштена на 8.000. Чим су добили готовину, нестали су без трага. Пошто је син пензионера био сумњичав однео је сат на проверу и добио потврду да је отац за безвредан сат дао читаво богатство", прича извор из истраге.

Исцрпан опис превераната помогао је полицији да их идентификује али они нису још ухапшени, јер се прерушавају у нове костиме.

Извор: Ало
Фото: ролеx.цом/Телеграф

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Емсо

08.11.2016 10:01

Криви дрва и нудала има јос... ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетак мата

08.11.2016 15:00

Е будале а шта да му чоек друго каже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандокан

19.11.2020 08:51

а и полиција не ради посо како треба кад их ухвате па разби му бубреге и да никад више неће ни да помисли а не да се бави лазним представљањем и преварама удри говна мајку им лоповску

ОДГОВОРИТЕ