ЛШ - преглед: Киксеви Реала и Јувеа, Севиља сјајна, било је и неких досадних мечева...!

У зони Морава узбудљивије него у Копенхагену, Лестер преспавао прву меч лопту! Срећа погледала Порто у другом мечу у Групи Г. Срби, радујте се! Какав подвиг Легије, какав гол Радовића! Реалу мало и 2:0! Спектакл у Варшави, Борусија из Дортмунда прошла у осмину финала. Преко 85.000 људи заспало на Вемблију, али их је Крампл растресао! Тигрове канџе су баш оштре, питајте ЦСКА! Тотенхем оборио рекорд у посети енглеских тимова, али ће ову утакмицу желети што пре да заборави. Кикс Јувентуса који може скупо да кошта, прелепа Севиља као на малом фудбалу се играла са Динамом! Лион је све закомпликовао.

Фудбал 02.11.2016 | 23:15
ЛШ - преглед: Киксеви Реала и Јувеа, Севиља сјајна, било је и неких досадних мечева...!
Аутогол Томаса Пине. Мање више све вредно помена у две утакмице четвртог кола Групе Г Лиге шампиона у коме су Копенхаген и Лестер одиграли без голова на Паркену, док је Порто уз помоћ среће успео да сломи тврд отпор Клуб Брижа и минималцем на стадиону Драгао осами се на другом месту на табели.

Што све значи да ће вероватно кључна утакмица у заршници Групе Г бити окршај Копенхагена и Порта у Данској у наредном колу. Лестер јесте пропустио прву меч лопту да обезбеди пласман међу 16 најбољих у Европи, али шансе да шампион Енглеске у последња два кола испусти огромну предност на табели у домену су научне фантастике.

Добрим делом и зато што ни Копенхаген ни Порто не изгледају као тимови који могу унапред да рачунају на бодове против кога год да играју, без обзира на то што су Португалци вечерас успели до целог плена. Нису блистали. Мекано су ушли у меч и у првих 35 минута скоро да нису угрозили ривала. Али онда им се Фортуна осмехнула. Ваљда им се вратило за пречку Диога Жоте. Корнер је извео Алекс Тељес, главом је лопту захватиоАндре Силва, а она је погодила у раме Томаса Пињу и преварила немоћног Лудовика Бутела.

Покушао је Клуб Бриж у наставку да ухвати прикључак, али све што је успео било је да притисне Змајеве почетком другог полувремена. Без обзира на прилично млад састав, Порто је превише искусан клуб да би тако лако пао, па је брзо преузео конце игре у своје руке, па би да није било брзања у завршници Белгијанци вероватно претрпели и тежи пораз.

ПОРТО – КЛУБ БРИЖ 1:0 (1:0)
/Томас Пина 38/

Порто (4-1-3-2): Касиљас – Переира, Фелипе, Маркано, Тељес – Данило – Ерера (од 62’ Рубен Невес), Отавио (од 79’ Лајун) – Тота (од 71’ Хезус Корона), Силва;

Клуб Бриж (4-4-2): Бутел – Ван Рајн, Пулен, Денсвил, Колс – Вормер, Клодемир, Пина, Болињоли (од 65’ Ванакен) – Дијаби (од 46’ Лимбомбе), Весли (од 77’ Изкијердо).

Што се тиче утакмице у Копенхагену, замислите да сте на овај хладни новембарски дан посматрали утакмицу поморавско-тимочке зоне... Звучи претерано, али није: занимљивије би вам било него уз Копенхагену. Потпуна успаванка на Паркену, па су енглески медији шансу Јусефа Тутуа у 71. минуту утакмице пропратили еуфоричним повицима: Халелуја!

Гости из Енглеске, додуше, могу да буду задовољни, јер ни у четвртом мечу у Лиги шампиона нису примили гол. Убедљиво су први на табели са 10 бодова, осмина финала би могла да им исклизне из руку само под условом да Копенхаген добије две преостале утакмице, а да Лисицу изгубе обе, плус да се и гол разлика намести.

Превише чини се, па се Лисице задовољне враћају у Енглеску. Посебно с обзиром на то да је Копенхаген у 90. минуту имао одличну шансу преко Андреаса Корнелијуса, али је КасперШмајхел одлично реаговао. Додуше, после контре Ријада Мареза у 92. и Ахмед Муса се нашао у доброј шанси, али је несебично покушао да упосли Џејмија Вардија... Несебично и веома лоше.

КОПЕНХАГЕН – ЛЕСТЕР 0:0

Копенхаген (4-4-2): Олсен - Анкерсен, Јоргенсен, Јохансон, Аугустинсон - Вербич (од 83’ Куск), Квист, Дилејни, Фалк (од 65’ Туту) - Сантандер, Корнелијус;

Лестер (4-4-2): Шмајхел - Ернандез, Хут, Морган, Фухс - Дринквотер, Амарти, Шлуп (од 71’ Оказаки), Марез - Варди, Муса

Фудбал на ИЋ! Да првак Европе не зна шта га је снашло. „Наша“ Легија је показала понос. У мечу у којем је унапред осуђена на још један резултатски дебакл, налик оном из Мадрида (1:5), васкрснула је после драматичног заостатка и у другом полувремену не само надокнадила, него и престигла два гола минуса, али је на крају морала да се задовољи бодом, који још оставља макар теоријске шансе да се пласира у пролећну фазу Лиге Европе - 3:3 (0:2).

Меч у Варшави био је за праве фудбалске гурмане и једина је штета што на стадиону Пољске армије није било навијача, да присуствују правом спектаклу, у коме посебно место заслужују - Срби. Први, тренер Александар Вуковић, јер је од екипе која се мучила целу сезону направио тимчину способну да се носио са таквом величном каква је Реал. Затим, Мирослав Радовић, чији је феноменални погодак после четврт сата игре у другом полувремену имао инспиративно дејство на остатак тима. Исто тако, Александар Пријовић, наше горе лист, асистент за сензационалних 3:2 на свега седам минута пре краја, а последњи - што кажу Американци не и мање битан - Немања Николић, који се рвао 70 минута са одбраном шпанског гиганта.

И све је добро функционалисало у игри домаћег састава после 0:2, због чега би била неправда да их после још два гола у Групи Ф Лиге шампиона не гледамо и на пролеће у европским куповима.

Чинило се да неће бити проблема за актуелног владара Европе, после ураганског почетка, спектакуларног волеја Герета Бејла и егзекуције Карима Бенземе пред крај првог дела. Но, Легија - иста она екипа која је унакажена у Шпанији пре две седмице - као да боље игра кад иза себе нема навијаче, једне од најватренијих на Старом континенту, способне да погурају напред, али и да „вежу ноге“ сопственим миљеницима. Ослобођени тог психолошког притиска, у ситуацији кад су већ губилчи 0:2, Пољаци и Срби су кренули напред и почели да везу толико лепо да их је било милина гледати.

Не зна се који је гол лепши. Вадис Ођиђа је „наслагао“ одбрану краљевског клуба, Радовићчетвртим голом у последњих пет такмичарских утакмица одгворио онима који су га сматрали старим гвожђем, док је Француз Тибо Мулин пред крај меча још једном матираоКејлора Наваса и, чинило се, срушио Краља.

Гости су се брзо усправили преко Матеа Ковачића, а у последњим секундама надокнаде имали зицер за још један вратоломни прекокрет, међутим, Лукас Васкез је уздрмао пречку у 90+6, па ће тим Зинедина Зидана пласман у следећу рунду морати да овери у петом колу, на гостовању Спортингу.

ЛЕГИЈА – РЕАЛ МАДРИД 3:3 (1:2)
/Ођиђа 40, Радовић 58, Мулин 83 - Бејл 1, Бензема 35, Ковачић 86/

Легија (4-2-3-1): Маларж - Берешињски, Жежњичак, Паздан, Хлоушек - Копчињски, Мулан - Гиљерме, Ођиђа (од 86. Јодловец), Радовић (од 77. Пријовић) - Николић (од 69. Кучарчик).

Реал Мадрид (4-4-2): Навас – Карвахал, Наћо, Варан, Коентрао (од 78. Асенсио) – Ковачић, Крос, Бејл, Роналдо – Мората (од 85. Дијаз), Бензема (од 65. Лукас Васкез).

А тамо ће, извесно, играти Борусија из Дортмунда, јер је на свом Вестфалену успела и други пут да савлада Спортинг из Лисабона (1:0) и тако избије на прво место табеле. На тај начин Милионери су, чак и без свог најбољег стрелца Пјера Емеирка Обамејана, осигурали пласман у осмину финала Лиге шампиона.

Попут оне у Пољској, утакмица у Немачкој је била исто тако занимљива. Недостајао јој је још по неки гол за статус спектакла. Једини је дело Адријана Рамоса, изненађујућег стартера, који је у првих 11 ускочио уместо необјашњиво склоњеног Пјера Емерика Обамејана, а онда већ у 12. минуту надскочио одбрану португалког тима и постигао трећи гол на последња четири меча за Милионере.

Имала су оба тима сјајне шансе да промене резултат, али лопта једноставно није хтела у гол. Роман Бурки и Руи Патрисио су се разбранили, нису се ни нападачи прославили, па је остало „само“ 1:0, у мечу после којег је домаћин задовољинији, јер је осигурао пласман у осмини финала.

Спортинг још има теоријску шансу, али ће за то морати најпре да туче Реал на свом стадиону у наредном колу. Лазар Марковић је играо последњих 12 минута за Лавове.Радосав Петровић није био у саставу гостију.

БОРУСИЈА ДОРТМУНД – СПОРТИНГ 1:0 (1:0)
/Рамос 12/

Дортмунд (4-2-3-1): Бурки - Гинтер, Сократис, Бартра, Гереиро - Вајгл, Кастро (од 69. Пишчек) - Дембеле (од 46. Дембеле), Геце (од 69. Геце), Пулишић – Рамос.

Спортинг (4-2-3-1): Руи Патрисио - Оливеира, Семедо, Коатес, Зегелар - Карваљо, Сезар (од 58. Силва) - Скелото, Руиз (од 78. Марковић), Мартинс - Кастањос (од 46. Дост).

Тотенхем је пред пуним Вемблијем дочекао Леверкузен,  али није успео да испоштује такву атмосферу. Спарси у прилично лошој утакмици поражени од Леверкузена с 0:1 (0:0), а одлучујући гол постигао је Кевин Кампл у 65. минуту утакмице.

Прво полувреме било је мање-више за успаванку. Није било акција, доброг фудбала, виђен је само један шут у оквир гола, а најзанимљивији детаљ била је измена када је Дембеле изашао због повреде, а уместо њега ушао Јансен. То вам све говори.

У другом полувремену је било узбудљивије, први је запретио Тотенхем преко Кајла Вокера, да би Леверкузен узвратио преко Чичарита Ернандеза, а потом и преко Словенца Кевина Кампла. Имао је среће да лопта у нападу дође после одбитка баш код њега, а онда је уследила рутинска егзекуција за шок на Вемблију у 65. минуту.

Тотенхем после овог кола има четири освојена бода, а испред њега налази се Леверкузен са шест и Монако са осам бодова.

Управо је Монако показао да је главни фаворит да такмичење у групи Е заврши на првом месту. Дочекао је ЦСКА и рутински изашао на крај са њим - 3:0. Посао су Кнежеви одрадили већ после првих 45 минута. Зоран Тошић је играо 71 минут.

Први гол дао је Жермен после спретности у шеснаестерцу, а потом је остатак дуела обележио Радамел Фалкао. Популарни Тигар дао је гол у Лиги шампиона после више од шест година. Тачније после 2450 дана. Менди му је фантастично дотурио лопту, а њему је у 29. минуту преостао лакши део посла.

Већ после 12 минута поново је погодио. Подсетио је на старе дане и онај гол из финала Лиге Европе у Букурешту. Фино је примио лопту, "обрнуо" чувара и онда левом ногом пласирао лопту у супротан угао.

Јако леп потез којим је показао да још има магије у тим колумбијским ногама. Монако је ову сезону почео јако добро, а ако му Леверкузен не помрси рачуне у наставку трке треба очекивати Кнежеве на врху до краја групне фазе.

Био би то велики успех.

Јувентус је застао, Севиља није и сада је у предности за пласман у осмину финала, али и прво место у групи које доноси веће шансе за лакшег противника на жребу пред нокаут фазу. Севиљи још бод фали да овери пласман у осмину финала, Јувентусу је потребно само да савлада Динамо у Торину, али то није цела поента…

Јувентус је против Лиона одиргао 1:1, испустио победу и забележио кикс који би скупо могао да га кошта. Подсетимо да су прошле сезоне олако прокоцкали прво место у групи и отишли на Бајерн који их је елиминисао. Севиља је наставила са сјајним партијама. Сампаолијев тим је уз прелеп фудбал декласирао Динамо Загреб  4:0.

Шампион Италије је имао победу на тацни пошто је повео голом Гонзала Игуаина у 13. минуту из пенала. Пипита је постигао 100. гол откако је дошао у италијански фудбал. Јуве је контролисао ситуацију, стварао шансе и држао све под контролом. Ништа није слутило на изненађење. Али промашене шансе Игуаина, Маркизија, Манџукића и осталих су стигле на наплату у 84. минуту када је Гезал сјајно центрирао, а одбрана Јувентуса очајно реаговала и пустила Толизоа да главом са петерца поквари јубиларни 100. меч ЂиђијаБуфона у Лиги шампиона. Времена за Јуве више није било и чак је могао да доживи тотални нокаут у надокнади времена када је Лаказет био у стопостотнпој шанси, али је Барзаљиуспео да изблокира.

ЈУВЕНТУС – ЛИОН 1:1 (1:0)
/ Игуаин 13 пенал - Толизо 85/

Јувентус (4-4-2): Буфон - Дани Алвес, Барзаљи, Бонући (од 68. Бенатија), Евра - Кедира, Маркизио, Стураро, Пјанић (од 68. Алекс Сандро) - Игуаин (од 83. Квадрадо), Манџукић

Лион (4-4-2): Лопеш - Рафаел, Диакаби, Мамана, Морел - Гезал, Гоналон, Толизо, Рибус (од 70. Корне ) - Фекир (од 70. Дардер), Лаказет

Ипак, све су прилике да ћемо у међусобном окршају Севиље и Јувентуса у Андалузији добити одговор на питање ко са прве позиције иде у осмину финала и ко ће добити лакшег ривала у жребу. Севиља је очекивано лако дошла до треће победе. Загребачки Динамо је још једном показао да је залутао у елитно такмичење. Ни формација са петорицом у одрбани није помогла хрватском шампиону да се одбрани од сјајне Севиље.

Андалужани су нападали са свих страна што је лична карта тима откако је Хорхе Самполидошао на клупу. Не зна се одакле прети већа опасност у Сампаолијевом тиму. У појединим тренуцима, гости нису знали где је лопта поред мајстора фудбала попут Ганса,Витола или Васкеза. Севиља заиста има неколицину префињених техничара у екипи чије акције су подсећале на оне са малог фудбала.

Севиљи је било потребно петнаестак минута да упали моторе и да почне да меље хрватски тим. После пола сата игре, Севиљин високи пресинг се исплатио. Вијето се поиграо саШилденефелдом и постигао пети гол у сезони. Полако проналази форму после критика на почетку сезоне…

Наставила је Севиља да притиска Модре и било је само питање времена када ће постићи и други гол. То је постало још очигледније у 44. минуту када је Петар Стојановић направио глупост и због ударања Витола зарадио искључење.

Ређале су се шансе и прелепе акције пред голом Динама и после једне такве мајсторске комбинације у 67. минуту је мрежу затресао Ескудеро. Серију је наставио Нзонзи голом главом после корнера, а тачку је ставио бен Једер после још лепе акције у 87. минуту. Прелеп фудбал игра Севиља, а гостујући фудбалери су једва чекали да судија свира крај… 

СЕВИЉА – ДИНАМО ЗАГРЕБ 4:0 (1:0)
/Вијето 31, Ескудеро 67, Нзонзи 80, Бен Једер 87/

Севиља (4-2-3-1): Рико – Маријано, Меркадо, Рами, Ескудеро – Краневитер, Нзонзи – Витоло (од 75. Сарабија), Гансо (од 75. Кијотаке), Васкез (од 61. Бен Једер) - Вијето

Динамо Загреб (5-4-1): Ливаковић - Стојановић, Сигали, Бенковић, Шилденфелд, Пиварић - Машадо (од 60. Перић), Судани (од 46. Мател), Павичић, Чорић (од 53. Шитум) - Фернандес 

ГРУПА Ф

Дортмунд – Спортинг 1:0 (1:0)
/Рамос 12/

Легија  – Реал Мадрид 3:3 (1:2)
/Ођиђа 40, Радовић 58, Мулан 83 - Бејл 1, Бензема 35, Ковачић 86/

ГРУПА Е

Монако – ЦСКА 3:0 (3:0)
/Жермен 13, Фалкао 29, 41/

Тотенхем - Леверкузен 0:1 (0:0)
/Кампл 65/

ГРУПА Г

Копенхаген – Лестер 0:0

Порто – Клуб Бриж 1:0 (1:0)
/Силва 37/

ГРУПА Х

Јувентус – Лион 1:1 (1:0)
/ Игуаин 13п – Толизо 85/

Севиља – Динамо Загреб 4:0 (1:0)
/Вијето 31, Ескудеро 66, Н’Зонзи 80, Бен Једер 87/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар