Формула за Мундијал: Матићу треба “српски Канте”!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин може да одахне! После три утакмице суспензије Немања Матић се враћа међу “орлове” и биће главна узданица националног тима у мечу квалификација за Светско првенство са Велсом (11. новембар). Управо искусни везиста држи кључ пласмана националног тима на Мундијал 2018. године у Русији.

Фудбал 02.11.2016 | 21:00
Формула за Мундијал: Матићу треба “српски Канте”!
Није било лако на стартна три сусрета без Немање Матића. Он је пример да квалитет на крају увек дође до изражаја. Многи фудбалски стручњаци су га летос селили из Челсија, а управо је бивши фудбалер Бенфике постао главна карика у тиму Антонија Контеа.

Нова формација (3-4-3) коју Италијан форсира као да је створена за Матића, али... Србин има и велику помоћ у Н’Голу Кантеу. Начин на који сарађују ова два играча могао би да представља прототип на који начин везисти допуњавају један другог на терену. У мечу Премијер лиге са Саутемптоном заједно су имали чак 83 тачна додавања, а чак девет њихових интервенција су биле кључне.

У маневру репрезентације Србије, Матићу је потребан фудбалер као Канте! “Орлови” у вези имају квалитетне играче. Љубомир Фејса, Немања Гудељ, Лука Миливојевић па чак и млади Немања Радоја могли би да прилагоде свој стил и тако омогуће звезди Челсија да још више дође до изражаја и Србију поведе пут Мундијала и Русије.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар