Фатмир Лимај оптужен за ратни злочин

Специјално тужилаштво Косова подигло је данас оптужницу против једног од команданата ОВК и бившег хашког затвореника Фатмира Лимаја, која га терети за ратни злочин против цивилног становништва 1998. године.

Србија 28.10.2016 | 18:05
Фатмир Лимај оптужен за ратни злочин
Лимај, предсједник опозиционе Грађанске иницијативе "Нисма", оптужен је да 2. новембра 1998. године у селу Кравасари, општина Малишево, није спријечио погубљење двојице Албанаца.

Тужилаштво у саопштењу наводи да су Рамиз Хоџа из села Беланица и Селман Биниши из села Бање, из кога потиче и Лимај, киднаповани у близини џамије у Беланици, а потом погубљени у селу Кравасари.

"Лимај је окривљен јер као командант 121. бригаде ОВК, регион Малишева, није предузео потребне радње да се спречи убиство двојице цивила", наведено је у оптужници.

Према наводима оптужнице, Лимај је видио двојицу киднапованих цивила, потом је видио и њихова тијела и није учинио било шта да надлежним органима достави информацију о убиству два цивила.

Лимај, бивши министар у Влади самопроглашеног Косова, прије неколико година у Хашком трибуналу ослобођен је оптужбе за злочине почињене над цивилима на Косову и Метохији.

Он је данас, као предсједник "Нисма", један од водећих опозиционих лидера и заговорник иницијативе да скупштина самопроглашеног Косова донесе закон о аболирању свих припадника бивше ОВК од одговорности за убиства током сукоба на Косову и Метохији 1998. и 1999. године и касније.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нисмо ни помислили

28.10.2016 16:20

Нисмо ни помислили да ће један од команданата терористичке ОВК-а бити оптужен за злочине над Србима

ОДГОВОРИТЕ
Name

илиц.љубица

01.11.2016 15:32

е а то је да показете уса да ко бајаги радите! а колико сте му платили сто га оптузујете/ бице пустен врана врани не вади оци па бар да је против срба....... јадни сте,бедни,боси и голи ко пистољ па навалили на бр.+383 па трепцу дал нецете и доњи вес!!!!!!! дали знате да се ретко неко луд роди не јер касније постане луд...... бедни сте!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ