Борба у СНСД-у за мандат у НС РС

Мјесто посланика у Народној скупштини Републике Српске изузетно је примамљиво.

Република Српска 26.10.2016 | 19:30
Борба у СНСД-у за мандат у НС РС
БН телевизија сазнаје да се унутар СНСД-а води права борба око тога ко ће да замијени досадашњег посланика и новог начелника Градишке Зорана Аџића, а траје између Зоре Видовић, директорке Пореске управе и Драге Калабића, високог функционера те странке.

Још се не зна ко ће замијенити посланике СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске. Велика борба у овој странци води се око имена посланика који ће замијенити Зорана Аџића, који је изабран за новог начелника Градишке.

Аџићева замјена треба да дође из изборне јединице два, а прва на листи по броју освојених гласова 2014. године је Зора Видовић, актуелни директор Пореске управе Републике Српске.

Извори БН телевизије из врха СНСД-а увјеравају да је директорка Пореске управе заинтересована да постане посланик. Мјесто Зорана Аџића циља и Драго Калабић, али он има шансу једино уколико Зора Видовић одустане.

Уколико Зора Видовић ипак остане директор Пореске управе, били би задовољени апетити Драге Калабића из Прњавора, који у СНСД-у игра на карту ранијих заслуга. Калабић је већ био посланик у Народној Скупштини, али не као члан СНСД-а. Као члан СНСД-а био је посланик у Парламенту БиХ.

Посланик СНСД-а и новоизабрани градоначелник Бањалуке Игор Радојичић раније је за БН телевизију потврдио да је сигурно једино то да из Скупштине излазе новоизабрани начелници и градоначелници.

Зора Видовић од чије званичне одлуке зависи хоће ли у Скупштину она или Драго Калабић, није се јављала на телефон.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

народ

26.10.2016 17:35

Грађани су дали гласове на изборима, нека са договоре за та "радна мјеста"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олга

26.10.2016 19:45

Лесинари

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

26.10.2016 23:15

Борба за плацку и отимацину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

27.10.2016 05:40

Који су ово дебили Само са мандата на мандат , крузе а од њих никакве користи. Јадна је ово дрзава од њих народ нема напретка..

ОДГОВОРИТЕ