Књига није баук!

 „Књига није баук“ је програм којим Микрокредитно друштво „Микрофин“ жели омогућити свим малишанима приступ квалитетним књигама и пробудити код њих љубав према читању. У склопу ове активности  данас је уручена донација Основној школи „Бранко Радичевић“ на Старчевици. Ученике и наставнике Микрофин је обрадовао новим насловима за школску библиотеку и опремом за извођење наставе.

Република Српска 26.10.2016 | 15:14
Књига није баук!
Основна школа „Бранко Радичевић“ основана је 1958. године и са 1684ученика представља најбројнију школу у Бањалуци. Са овако великим бројем ђака, не изненађује да школа остварује запажене резултате на такмичењима. У самој школи дјелује преко 20 секција, организоване су факултативне активности за ученике и предавања за њихове родитеље.

За рад с дјецом задужен је тим од 130 запослених: наставника, педагога и осталог особља. У школи су итекако свјесни да је читање у раношколском узрасту од огромне важности за каснији образовни и животни успјех дјетета.

„Сви у школи смо посвећени дјеци и предано радимо с њима, међутим, као и другим школама, тешко нам је обезбиједити нова наставна средства, посебно када се ради о неким крупнијим ставкама. Захвални смо Микрофину што је препознао наше потребе и помогао нам на овај начин,“изјавила је директорица школе Дарија Мићић.



Донацију у виду пројектора, пројектног платнаи нових наслова за школску библиотеку, укупне вриједности 2500 КМ, уручила је Извршна директорица Микрофина Радмила Бјељац.

„Микрофин пружа континуирану подршку васпитно-образовним установама, посебно основним школама, јер сматрамо да су брига, пажња и знање које дјеца добију током раног развоја и школовања кључни фактор у њиховом здравом одрастању и каснијем успјеху у животу.Циљ нам је да помогнемо школама у пружању подстицајног окружења у којем ће наша дјеца расти, развијати се и учити,“ изјавила је Бјељац.

Микрофин је од почеткагодине опремио 18 школа широм земље. Поред ОШ „Бранко Радичевић“, донацију је данас добила и ОШ „Никола Тесла“ у Дервенти.

Микрокредитно друштво „Микрофин“

Коментари / 0

Оставите коментар