Спрема се Мурињова друга реконструкција Јунајтеда...!

Руни под знаком питања, траже се бек, штопер, брзањац у нападу... Шо и Мхитарјан на испиту!

Фудбал 27.10.2016 | 12:00
Спрема се Мурињова друга реконструкција Јунајтеда...!
Жозе Мурињо је категорички одбацио ту могућност. На конкретно питање да ли размишља да прода Вејна Рунија одговорио је као из топа: Не!

"Никада нећу донети такву одлуку. Играч тог статуса, такве историју у клубу, никад неће до тачке у којој ће тренер или Управа одлучивати уместо њега. Јесте, три пута узастопце сам га ставио на клупу. То је тешко за њега, тешко је и за мене, али морам да будем немилосрдан и интересе тима ставим испред појединца, престижа, статуса. У овом случају чак и легенде“, бранио се Мурињо.

Међутим, острвски медији као да нису сасвим убеђењи у његову искреност, па и даље спекулишу да би Манчестер јунајтед могао да покуша да направи отклон од играча који је на Олд Трафорду још од 2004. године. У међувремену је догурао до астрономске плате, која према неким изворима по слову уговора из 2014, а уз приходе од маркетиншких права, клуб стаје целих 350.000 фунти недељно, односно скоро 20.000.000 евра месечно.

За те паре јасно је да на терену очекује много више од Рунија, а он то већ месецима не испоручује. Али та огромна примања сужавају простор за маневар. Далеки исток, прецизније Кина, можда неки Блиски исток, евентуално МЛС лига... Руни је ипак величина и западни медији листом пишу да није за селидбу на маргине фудбалске планете.

Проблем је наводно то што Мурињо није могао - или желео - да му обећа место стартера у Манчестеру, па је сада на Рунију да одлучи шта жели. И ту је Мурињо у праву: неће он донети одлуку за Рунија. Можда ће му само “сугерисати“ шта је исправно.

Јер није тајна да "Посебни" - или "Понижени" како га зову енглески медији после дебакла од Челсија - није задовољан играчким кадром који има на окупу. Продаја Рунија олакшала би буџет за довођење појачања. Траже се бар један бек - највише се помињу Шимус Колеман из Евертона и Монаков Фабињо - па штопер који би командовао последњом линијом, те брзањац у нападу. Први пик је Антоан Гризман, али су и на Олд Трафорду свесни да су мале шансе да ће Атлетико пустити Француза да напусти Мадрид.

Медији пишу да Мурињо није баш импресиониран ни левим беком Луком Шоом, ни Хенрихом Мхитарјаном,  иако га је он и довео на лето. Међутим, клуб се противи продаји њих двојице.

Манчестер јунајтед, који је летос оборио светски рекорд плативши 105.000.000 евра за Пола Погбу, тренутно је седми на табели Премијер лиге, а у последњих 10 утакмица остварио је само четири победе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар