Упознајте лијепу Асму - Асадову љубав!

Асма ал Асад дала је свој први интервју послије осам година и одмах се нашла у жижи свјетске јавности. Ко је љубав сиријског предсједника Башара ал Асада прочитајте у сљедећим редовима...

Свијет 22.10.2016 | 20:57
Упознајте лијепу Асму - Асадову љубав!
Лепа Асма – прва дама ратом разорене Сирије рођена је 1975. године у Лондону. Дипломирала је с највишим оцјенама на Краљевском колеџу Универзитета у Лондону.

"Пустињска ружа", како је зову, вратила су у Сирију 2.000 године када се удала за садашњег сиријског предсједника Башара ал Асада. Имају троје дјеце Хафиза, Зеина и Карима.

Ова бриљантна жена - бивша банкарка која говори четири језика сматрана је сиријском верзијом принцезе Дајане, а представљена је и у много горем свјетлу: као Марија Антоанета Блиског Истока.

Асма је недавно за руске медије дала први интервју послије осам година, у којем каже да осјећа бол и тугу због рата у својој земљи, преноси “Гардијан”.

Како наводи британски лист, благим лондонским акцентом рекла је да је осјетила “бол и тугу” када се сусрела са повријеђенима и онима који су остали без својих ближњих у сукобу, због чега им је понудила помоћ.

“Да ли бисте ви могли да их игноришете? У Сирији верујемо у држање своје ријечи. То је важно”, каже она.

На питање зашто страни медији инсистирају на критици њене породице и уопште не помињу њен хумантарни рад Асма ал Асад каже: “То је питање које бисте морали да поставите њима”.




Британски лист пише да је њена одлука да пристане на интервју послије осам година тишине изазвала фасцинацију женом која је описивана као “прва дама пакла” и "пустињска ружа", како гласи наслов њеног посљедњег интервјуа из 2011. године који је дала за “Вог”.

“Какве везе ова паметна и елегантна жена са лондонским нагласком која прича о саосјећању има са бруталношцу резима који њен муж води. И зашто је сада одлучила да проговори”, пита “Гардијан”.

Асма Асад похађала је школу у Енглеској гдје су је пријатељи знали као Ему, обичну ученицу која је духовита и пријатељски настројена, иако повремено са кратким фитиљем.

У Лондону је ишла и на колеџ након чега је на кратко постала инвестициони банкар у Њујорку.

Упознала је Башара ал Асада у Лондону, 2000. године су обновили контакт и убрзо се у тајности венчали.

Тада је имала 25 година, а Асад је у то време управо постао предсједник послије смрти свог оца.



Када је почео сукоб у Сирији поставило се питање колико Асма зна о дијеловањима њеног мужа.

Асма ал Асад у интервју за руске медије каже да је одбила све понуде противника њеног мужа да пређе код њих.

"Овде сам од почетка и никада нисам ни помислила да бих могла да пређем негдје друго. Да, понуђено ми је да напустим Сирију, тачније да побјегнем из ње. Те понуде укључивале су безбједносне гаранције и заштиту за моју дјецу, чак и финансијске гаранције. Не треба бити геније па схватити ста су ти људи стварно хтјели. То је био намјеран покушај да се пољуља самопоуздање народа у предсједника", каже она.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пасха

23.10.2016 11:55

Проклет био ти и твоја породица Асаде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хасан

23.10.2016 15:48

Асада зове Гадафи негдје у пустињу......тамо да играју тенис......