Како је извршен највећи напад на интернет икад

ФБИ, Бијела кућа и Министарство унутрашњих послова САД раде на расветљавању највећег пада интернет мреже у САД и широм свијета.

Свијет 22.10.2016 | 16:25
Како је извршен највећи напад на интернет икад
Хакери су извршили више компликованих упада на неколико најпознатијих интернет страница, а мета напада били су корисници компаније Дин у Њу Хемпширу, која врши улогу "скретничара" на интернету.

Узрок пада великог дијела интернета скоро цијелог дана током 21. октобра био је низ ДДоС напада усмерених против поменуте интернет компаније Дин.

Колико су ствари озбиљне свједочи и чињеница да се огласила и Бијела кућа. Секретар Бијеле куће Џош Ернест казао је да одељење државне безбједности "помно прати ситуацију", али да "немају никакве информације ко би могао да стоји иза напада".

Хакери су напад извршили са више стотина хиљада направа повезаних на интернет, односно Интернет оф Тхингс уређајима, које су раније "заразили" штетним програмом, који им омогућава да изазову пад свјетске мреже, што је започело на истоку САД, а онда се проширио на друге дијелове Америке и потом на дио Сјеверне Европе, посебно Велику Британију.

"Комплексност напада представља изазов за нас", рекао је званичник компаније Дин, Кајли Јорк. Истрагу о упадима покренули су и америчко Министарство унутрашњих послова и Федерални истражни биро, ФБИ.

Корисници су се пожалили да не могу да отворе више десетина страница, укључујући Си-Ен-Ен, Њурорк Тајмс, Вол Стрит Журнал, и поједине пословне стране које одржава компанија Амазон. Такође, нису радили Твитер, Пеј Палл, И Беј, Плеј Стешн Нетворк, Спотифлај, те други инфо и новински, али и порно сајтови…

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јаху

22.10.2016 21:44

Ма, најбоље се вратити на вријеме писма, поштара, разгледница и жељног ишчекивања драгих особа.

ОДГОВОРИТЕ