Аматерске грешке пљачкаша са аутопута

У наставку суђења специјалцима Министарства унутрашњих послова Републике Српске Владану Малићу, Горану Парашу, Александру Поповићу и цивилу Олегу Банди, оптуженима за пљачку 616.548 КМ из комбија “Сецтор сецуритyја”, тужилац Живана Бајић извела је доказе из којих се види да су пљачкаши иза себе оставили сијасет трагова на основу којих су откривени.

Република Српска 19.10.2016 | 20:51
Аматерске грешке пљачкаша са аутопута
Као да је ријеч о аматерима, а не о припадницима елитне Специјалне јединице полиције, на мјесту пљачке оставили су ручни бацач “зољу”, чахуре, зрна, кофере с новцем... У одбаченом Аудију А6, који је кориштен у пљачки, оставили су флашу из које су пили воду, кесицу чипса и слично. Возило није запаљено него посуто пјеном из протупожарног апарата па су на већини предмета откривени ДНК трагови.

Током потраге за пљачкашима на обронцима Козаре полиција је пронашла кесе, из којих је украден новац, као и путну торбу с којом су кренули у пљачку. Након хапшења оптужених, скоро на истом мјесту отркивене су закопане аутоматске пушке, а на једној од њих било је урезано име “Горан”.

Браниоци оптужених приговорили су већини доказа, сматрајући да су прибављени на незаконит начин. Спорно им је било и поријекло новца, јер нема документације која доказује да ли је то новац бањалучке или загребачке “УниЦредит банке”. Да је ријеч о загребачкој, одбрана сматра да би случај имао међународни карактер, због чега би у овом предмету требао поступати Суд БиХ, али је приговор одбијен.

Дарко Кушљић, рођак покајника Данијела Кузмића, потврдио је у судници да му је он повјерио на чување два бунта новца (9.900 евра) који је вратио Тужилаштву, као и да је возио Кузмића у Велику Кладушу, гдје је за 8.000 евра купио Ауди А4.

(Дневни Аваз)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Све то али

19.10.2016 19:10

Када је увиђај урађен тако брзо и анализом вјероватно веома брзо утврђено коме припада ДНК зашто се чекало пуних 6 мјесеци са хапшењем специјалаца??

ОДГОВОРИТЕ
Name

БНД

19.10.2016 20:47

Па зато што полиција има регистроване ДНК криминалаца а не полицајаца.По ДНК их никад неби нашли,осим ако неки од њих неби направио неко кривично дело.

Name

бака

19.10.2016 19:40

Хорор на нас нацин.Само удрите баје,растурајте на све могуце нацине.сто висе то боље.Брзе це се све претворити у ниста и нама скратити муке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милекраде додик

19.10.2016 20:04

Прави аматери,за пљацку,морали би код мене на цасове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

19.10.2016 21:31

Адвокат им је најјачи,у рангу је Енеса из странке ЛЗН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха хаха

19.10.2016 21:32

Сви преко везе запослени у МУПу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

20.10.2016 04:30

Да су узели све паре не би били откривени овако није било за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

20.10.2016 04:52

Није то нека елитна јединица сстављена од кримоса дрвосјеца наркомана али вазно да изврсавају наредјено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

20.10.2016 06:04

Сад су сви генерали а да није било бабе и пања ништа од правде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко небитан

20.10.2016 06:41

Ста це момци ..не знају ста да раде из досаде па пљацкају по путу. Вјероватно је због тога Лукац и склонио полицију са путева. Ста је урадјено након тога сто је откривено да су специјалци пљацкали. Није ниста. Нико из МУП а РС није смијењен нити је Лукац поднио оставку. И даље га хвале како је један од најбољих министара. Погледајте само какве кадрове поставља на руководеца мјеста. У Зворнику је за замјеника нацелника ЦЈБ постављен криминилац који иза себе има неколико изврсених кривицних дјела. Сад Лукац са својим налогдодавцима настоји да му то затаска иако је унутрасња контрола прикупила све доказе. Сам Лукац је обецао борбу против криминала и корупције у редовима МУП а па га треба пиати да ли све ово представља борбу против криминала имајуци у виду да он потенцира и фаворизује специјалне јединице у МУП у РС. А види се ста раде и како и раде . И није опљацкано 600 000 км него много висе. По цијем су налогу поступали. Један од специјалаца јавно прица како је морао да уцествује у томе јер му је пријецено смрцу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопов

20.10.2016 08:01

Колико ја знам Обрадови, Вуциц, Кусиц и Симиц су постени људи у специјали а ово остало голи лопови све

ОДГОВОРИТЕ