Савез за промјене остаје јединствен!

"Нема промјена у Савјету министара", изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић након састанка са члановима Савјета министара из Републике Српске.

Република Српска 11.10.2016 | 19:41
Савез за промјене остаје јединствен!
"Састанак смо организовали ради договора о плану рада до краја године, прије свега о изради буџета Заједничких институција БиХ и ставкама за које ми сматрамо да су приоритет за Републику Српску, али пошто вас занима нешто друго, могу само рећи да у Савјету министара све остаје као што је било", изјавио је српски члан Предсједништва Младен Иванић након састанка са српским члановима Савјета министара.

"Нема никаквих промјена и нема захтјева за промјенама састава Савјета министара. Савез за промјене наставља да ради у оквиру Савјета министара", каже Иванић и додаје да све остаје исто и у Савезу за промјене.

"Савез за промјене ради и функционише. Нико од чланица Савеза за промјене није донио ни предложио другачију одлуку, тако да су све остале приче обичне шпекулације", истиче Иванић.

"У Савезу за промјене све иде нормалним током, као што нормалним током иде и избор новог предсједника СДС-а", тврди министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ и потпредсејдник Главног одбора СДС-а Мирко Шаровић.

"Знам ко ће бити нови предсједник СДС-а, али вам то нећу рећи. Када ће се то десити, за седам дана или два мјесеца, то ћемо ми одлучити", истиче Шаровић и додаје да он неће бити нови предсједник странке.

У Савезу за промјене сматрају да локални избори не могу и не треба да утичу на односе и рад виших нивоа власти. Истичу и да непримјереном реториком не треба заоштравати ситуацију у БиХ, а управо то ради бошњачки члан Предсједништва тражећи поништење избора у Сребреници.

"Ко губи, има право да се љути", каже Младен Иванић, али поручује да сви морају да утичу на поправљање међунационалних односа у Сребреници.

"Ти људи тамо морају да живе заједно без обзира на то ко је начелник. Својим порукама треба да смирујемо ситуацију, а не да то стање користимо за властито промовисање", закључује Иванић.

Избори ће бити тема и у наредном периоду, али прије свега по питању Изборног закона. На путу ка Европакој унији БиХ мора да ријеши питање Сејдић и Финци, а многи предлажу и спајање локалних и општих избора, како не би сваке друге године губили вријеме на изборну кампању и неизбјежне изборне тензије.

За Мирка Шаровића четворогодишњи изборни циклус је прихватљив, али сматра да је важније законом ријешити питање изборне корупције.

"По нашој процјени више од 50 хиљада гласова је купљено на локалним изборима. Тих 50 хиљада грађана може да ужива у својих 50 марака наредне четири године, али то је бацило озбиљну сјенку на легалност избора", сматра Шаровић и поручује да тиме морамо озбиљно да се позабавимо у наредном периоду.

И Српски члан Предсједништва Младен Иванић сматра да би било логично и корисно спојити локалне и опште изборе, мада се поставља питање да ли би то било превише компликовано за бираче који би на биралиштима морали да попуњавају чак 6 различитих изборних листића.

(БН телевизија)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

СВЕ ДОК

11.10.2016 17:45

Мора бити јединствен СДС је увјек доњи одради све а они са 1000 гласова поберу све ПДП је био клиницки мртав и ауто го СДСа па опет ауто го са Цавом допустили су да он буде звијезда и лидер СЗПа и ето опет цједомо СДС . КАДА ЦЕ ВЕЦ ЈЕДНОМ ДА СЕ СХВАТИ ДА САМИ СА ПРОМЈЕНАМА МОГУ САМО СДС ДА СКИНЕ БАКИНАЦКОГ РУДОЊУ ДОКЛЕ СА ПРЕВАРАНТИМА ДИЈЕЛИТИ ОНО СТО ЈЕ СДС НАПРАВИО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

11.10.2016 21:03

Немас ти појма...

Name

СДС

12.10.2016 01:16

Мислим и предлазем будуцем предсједнику да изадју из савеза и самостално идемо на изборе ако народ не зели да нас подрзи имају рудоњу па кад буде касно нема поправног Сдс је једина странка која мозе и треба да води Српску

Name

Довла

11.10.2016 17:59

Цеститке на храбрости!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТД

11.10.2016 18:06

Још годину дана и Савез ће потпуно угушити СДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

11.10.2016 18:21

све док је њима добро неће ништа мјењати , а и што би .

ОДГОВОРИТЕ
Name

делије

11.10.2016 20:09

Једини прави политицар је г.Саровиц и СДС ако мисли напред само њега на цело странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

романија

11.10.2016 20:12

Најбољи министар и цовјек је г.Мирко Саровиц и овим путем му зелим много среце,здравља и успјеха.Он једини има знања да СДС покрене на боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

11.10.2016 20:56

Саровица и Босица кандидовати за главне људе на следецим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдс

11.10.2016 21:18

Пдп ниста не вриједи а увијек извлаци највисе....напред СДС..Градиска

ОДГОВОРИТЕ
Name

калесија

11.10.2016 22:05

Подрска СзП да истрају у борби за бољу БИХ свих народа и против тираније Додика

ОДГОВОРИТЕ