Протест миграната: Покрет ка граници

Група миграната одржала је протест код Аутобуске станице у Београду зато што не могу да пређу границу с Мађарском.

Србија 04.10.2016 | 14:10
Протест миграната: Покрет ка граници
Протест у центру Београда окончан је међусобним кошкањем и одласком једне групе ка мађарској граници.

Како јавља репортер Тањуга с места збивања, мигранти су шетњом по коловозу блокирали саобраћај незадовољни зато што не могу да пређу границу с Мађарском.

До сукоба је дошло пошто је једна група одбила да се придружи протесту и одбије помоћ у храни коју је добила од Инфо-парка.

Група од око 300 миграната затим је пешице кренула преко Новог Београда ка северу Србије, а тренутно се налази у Земуну, где их прати полиција.

Протест је почео око осам сатиу парку код Главне аутобуске станице, а после девет сати један део миграната одлучио је да пешице крене ка мађарској граници како би протестовали због противљења Мађарске томе да мигранте слободно пушта на своју територију.

Како су агенцији Бета рекли у Инфо-пулту на аутобуској станици, након неког времена група миграната је кренула ка граници, али су се код Немањине улице окренули и вратили у парк, где су напали другу групу која је испред Инфо-пулта чекала храну.

"Они су се вратили и напали групу која је мирно стајала у парку јер није хтела да крене са њима. Повређених нема, али је било веома напето. Полиција је морала да интервенише и да их раздваја", рекли су у Инфо-пулту и додали да су активисти неких невладиних организација "потпирили" мигранте да крену ка Мађарској.

Због тих дешавања, Инфо-пулт је привремено затворен, а биће поново отворен у 13 сати, када ће мигрантима бити подељен ручак.

Сада у је парку и околним улицама присутна полиција, а због протеста саобраћај у Карађорђевој улици привремено је био заустављен.

У парку код Београдске аутобуске станице поново је ситуација мирна, као и претходних дана.

Извор: Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мигрант

04.10.2016 12:25

Луди моји па умјесто да се они прилагођавју по Европи,Европа се прилагођава њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бла бла

04.10.2016 12:26

Све их треба депортовати у арабију,катар,албанију,турску и нека се тамо поубијају мање ће смећа бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

04.10.2016 12:58

Требао си препоруцити Аустрији,Сведској,Њемацкој и осталим земљама да милион Срба усмјере ка Румунији,Грцкој Русији,закаснио си или мозда ниси,сами це отици ка Русији.

Name

Полицајац

04.10.2016 12:27

Жао ми је ових исламиста као и лањског снега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнелw

04.10.2016 13:03

Полицајац ал ти огријеши душу

Name

Дани

04.10.2016 13:30

Само у Босну и добро нам досли .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

04.10.2016 13:43

Мене Само интересује једна Ствар, засто они не иду у емирате, Сауди Арабиа,. Тамо су пуно богатије земље од европе.. Само погледајте слике Дубаи, Абу Дхаби, итд,итд,.

ОДГОВОРИТЕ