Код Требиња нађена плантажа марихуане

У мјесту Чварићи, на територији града Требиња, припадници Центра јавне безбиједности Требиње пронашли су плантажу зељасте биљке која својим карактеристикама асоцира на индијску конопљу.

Република Српска 01.10.2016 | 21:47
Код Требиња нађена плантажа марихуане
Увиђај на мјесту проналаска плантаже извршен је јутрос, гдје је изузета 61 стабљика индијске конопље, а три лица лишена су слободе која се могу довести у везу са пронађеном плантажом. Ријеч је о лицима иницијала Ч.Б., М.С. и Д.С.

„Након лишавања слободе извршени су претреси кућа и помоћних просторија на пет локација, које користе наведена лица. Том приликом је уз потврду о привременом одузимању предмета одузето: више хиљада комада муниције различитог калибра, два ручна ракетна бацача – зоља, више ручних бомби, шест тромбонских мина, четири патрона експлозивног пуњења, полуаутоматска пушка, пушка пумпарица као и одређена количина осушене биљне материје која својим карактеристикама асоцира на индијску конопљу.

Полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге су у 13 часова уз извјештај о почињеном кривичном дјелу Окружном тужилаштву у Требињу, а због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „неовлашћена производња и промет опојних дрога“, предали лица иницијала Ч.Б. и М.С. Против лица иницијала Т.С. и Д.С. полицијски службеници настављају даљи рад на документовању кривичног дјела „недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, рекла је Јована Цвијетић, портпарол Центра јавне безбиједности Требиње.



БН телевизија