Србац: Реализовано стотину пројеката

Општинска управа у Српцу још ради на санацији посљедица од поплава из 2014. године, а приоритет су комунални објекти, посебно путна инфраструктура, која је претрпјела и највеће штете. Нису занемарене ни остале области, као што је запошљавање, отварање нових производних погона, подстицање пољопривредне производње, санација и изградња школских, културних и спортских објеката, у шта је инвестирано око 4 милиона донаторских и буџетских средстава, изјавио је актуелни начелник ове општине Драго Ћирић.

Република Српска 30.09.2016 | 20:07
Србац: Реализовано стотину пројеката
Приликом обиласка радова на санацији сеоских путева у Бруснику и Српцу Селу, Ћирић се данас похвалио са оствареним резултатима у веома отежаним условима рада, са готово двогодишњом блокадом Скупштине и отвореним опструкцијама виших нивоа власти.

„Упркос бројним препрекама, објективним и субјективним слабостима, отвореном спречавању функционисања законодавне и извршне власти, обавезе по дугорочним и краткорочним кредитима које нам је оставила претходна власт, смањене су са 19,5 на 12,5 милиона. Уз мање или веће тешкоће, задоваљаване су обавезе према корисницима буџетских средстава. Успјели смо да отворимо неколико производних погона и да запослимо око 300 радника. Посебно се поносим што смо у таквим условима изградили савремен објекат за дјецу са посебним потребама, подигли градски парк са свим садржајима за младе и старе, те помогли изградњу репрезентативног Дома културе у Кукуљама. И све то без марке новог кредитног задужења“, рекао је Ћирић.



А да се водило рачуна о интересима цијеле општине и задовољавању потреба грађана, потврдио је и активиста Душко Грковић.

„Заваљујући начелнику Ћирићу, ових дана обновљено је и санирано око 10 километара сеоске путне и каналске мреже у Бриснику, Каоцима и Српцу Селу, која је била готово уништена од бујица у мајским поплавама 2014. године. Истина, ријеч је о макадаму, али су грађани задовољни, јер су створени услови за нормалан живот“, каже Грковић.

Начелник Српца Драго Ћирић признаје да се могло урадити и више да је било политичког разумјевања, како на нивоу локалне заједнице, тако и републичке власти.



БН телевизија (С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

30.09.2016 18:29

СРБцани, ЦЕСТИТАМО на постигнутим успјесима. Сада требате мало да успорите да небисте послије успјесно заврсени јавни радова остали без посла. Болест треба спрецити а не само лецити. Размислите зато мало о повисењу и просирењу насипа поред Врбаса и Саве да Вас вода из тих ријека неби могла висе плавити!

ОДГОВОРИТЕ