Гдје је оптужница у случају Бобар банка?

Тужилаштво Босне и Херцеговине јуче се огласило саопштењем у којем се наводи да ће оптужнице у предмету Бобар банка ускоро бити прослијеђене на потврђивање Суду БиХ.

Република Српска 29.09.2016 | 22:48
Гдје је оптужница у случају Бобар банка?
У саопштењу се, између осталог, наводи да је овај институција провела истрагу која је трајала око 18 мјесеци, уз више стотина прикупљених доказа, проведених вјештачења и саслушања више десетина свједока, оптужница се односи на злоупотребе у пословању Бобар банке, којима је проузрокована директна штета од приближно 130 милиона КМ, за које су оштећене институције БиХ и ентитета, предузећа и грађани.

Међутим, како Н1 сазнаје из извора блиских Суду БиХ, оптужница још увијек није прослијеђена на потврђивање, а постоје индиције да то ускоро неће бити ни учињено. О томе је јуче гостујући на Н1 говорио и Драган Мектић, министар безбједности БиХ.

На питање да ли је случајност да се на дан суспензије диже оптужница у случају Бобар банке те позива Милорад Додик на саслушање, Мектић је одговорио да то није случајност.



"То је покушај задње игре главног тужиоца да покуша изиграти неку жртву и да се представи као особа која је жељела нешто урадити, а није му дозвољено", рекао је министар Мектић.

Мектић је рекао да се оптужница против Бобар банке не подиже данас.

"Колико ја имам информације, главни тужилац пред само подизање оптужнице је од поступајућег тужиоца узео комплетан спис и однио га себи. Тај предмет треба бити враћен поступајућем тужиоцу и можда му треба 15. дана да подигне оптужницу", рекао је Мектић за Н1.

Извор: Н1

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

има ли неки правник

29.09.2016 13:02

""Колико ја имам информације, главни тужилац пред само подизање оптужнице је од поступајућег тужиоца узео комплетан спис и однио га себи. ..." Мозе ли неко са цисто правне стрене појасни ста ако је Салиховиц предмет унисио/спалио,.., а у њему све оиригинална документа Дали сесве мозе реконстрисати

ОДГОВОРИТЕ
Name

@има ли неки правник

29.09.2016 13:44

Он није могао у нистити доказе и само је довољно да особа која је радила заврсни записник поново испринта и потписе јер сигурно себи сацувала за сваки слуцај. Ако је Салиховиц глуп нису бас сви у то сам увјерен, знаци онај ко је сацинио записник само га треба опет испринтати и потписати. Доказе и извјестаје о вјестацењу сигурно није могао изнијети.

Name

Правник

29.09.2016 13:45

Пријатељу, по Закону о кривичном поступку БиХ не може се постићи оптужница док се осумњичени не саслуша, тј.док не да изјаву !! Будући да неке крупне рибе (захваљујући Салиховицу) још нису саслушане! Надам се да ти је сад мало јасније ста се чека

Name

Правник

29.09.2016 13:53

Ако су уништени оргинали, спис се може реконструирати...ниста не брини..нема тог документа који се ради у једном примјерку...

Name

Ђорђе

29.09.2016 13:08

У БиХ је све могуће. Не би ме чудило да се суди без оптужнице. Уставни суд донесе одлуку да је 9.Јануар неуставан, по уставу без устава. Устав изгубљен нема га. Има копија, а да ли је вјерна копија и јели уставно користити копију у судским процесима????. Има оптужница за Бобар на неким порталима, раније објављена, можете је скинути и вјерна колико и копија. Оваквим развлачењем Додика, нисам присталица ничији, али оваким развлачењем од стране страних хоштаплера и Сарајева. Могао би Милорад Додик постати "Икона - светац и шта још", али стварно. Поздрав добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ницовиц

29.09.2016 13:41

Ма ниси ти добар цовјек цим само једну страну називас хостаплерима а Додика не помњес као хостаплера

Name

Ђорђе

29.09.2016 14:56

Ре; Ницовић. Добар или лош је пролазна категорија. Исправно је трајна категорија. Дали је добро било ићи у рат - није. Али је било једино исправно поступање. Мало боље прочитајте смисао, па можда нађете и смисао мог коментара, а какав је по Вашој жељи. Ја настојим да говорим исправно и када видим да се сви слажу, покушавам се преиспитати јесам ли на исправном путу. Добро је да има таквих и другацији. то ме некоригује и коригује. Желим Вам свеколико лично и породично добро...

Name

Ре Дјордје

29.09.2016 15:36

И поред твог апстрактног коментара, смисао остаје исти. Да није исправан давно би био оборен од силних адвоката који сигурно висе познају проблематику. И јасно је кога бранис без обзира на неутралне реценице. Постоји несто сто се зове измедју редова, а ти то волис користити колико видим.