Требиње: Бесплатно лијечење зуба

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић уручио је требињском Дому здравља и Основној школи „Јован Јовановић Змај“ по једну стоматолошку столицу, чиме је и званично почео пројекат бесплатне превенције болести зуба за најмлађе становнике града Требиња.

Република Српска 23.09.2016 | 21:00
Требиње: Бесплатно лијечење зуба
Једна од двије стоматолошке столице донирана је Основној школи у насељу Брегови што је, како каже Вучуревић, испуњење обећања датог крајем прошле године да ће Градска управа обезбиједити свој дјеци Требиња, у основним и средњим школама, као и високошколским установама, бесплатну стоматолошку заштиту.

„Наш циљ је да комплетно становништво, прије свега омладина, има квалитетну и бесплатну услугу, јер многи наши суграђани нису у могућности да издвајају финансијска средства“, рекао је Вучуревић за БН телевизију.

У Основној школи “Јован Јовановић Змај” нису крили задовољство због ове донације. “Могу само да се захвалим у име школе и свих ученика. Ово ће заиста пуно да значи у превенцији болести зуба дјеце”, истакла је Ивана Тасовац, педагог у Основној школи “Јован Јовановоћ Змај”.

Предстваници Дома здравља кажу да је ово још један низу примјера којим градска администрација помаже ову установу и то у корист својих грађана. „Сада имамо двије зубарске столице. Пошто имамо специјалисту превентивне и дјечије стоматологије, једну ћемо инсталирати у Дому здравља. И убудуће да се трудимо да све школе добију стоматолошку орданицију“, навела је Љиљана Радојичић, директор Дома здравља Требиње.

“Желим да се захвалим нашем оснивачу и надам се да ћемо продужити сарадњу с циљем осавремењивања стоматолошке службе, а овом приликом желим да се захвалим свима који су донирали ове столице”, рекао је Драган Нинковић, шеф стоматолошке службе.

Осим стоматолошких столица, град Требиње наставља додатно да улаже у Дом здравља јер, како каже Вучуревић, грађани не могу да чекају да то ураде надлежне републичке институције којима је то обавеза.

“Ево данас објављујем и набавку баро-коморе за све дијабетичаре, који сваког дана путују до Фоче или неког другог центра да би били пола сата у баро-комори. Град Требиње је наручио комору у сарадњи са Удружењем дијабетичара, и у року 30 до 60 дана према понуди имаћемо баро-комору са два лежаја, која ће потпуно задовољавати њихове потребе, а и то ће бити финансирано из буџета града Требиња. Такође, дали смо гаранције да се набави ново санитетско возило са најсавременијим апаратима, како би безбједно транспортовали оне којима помоћ буде потребна”, нагласио је Вучуревић за БН телевизију.

Рад стоматолошких амбуланти у основним школама финансираће се из буџета града Требиња.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

херц

23.09.2016 19:13

Све честитке и велико хвала за бригу дјеце и болесних грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

24.09.2016 07:05

Браво, хвала богу! Пуно ће знацити деци лосег имовног стања!

ОДГОВОРИТЕ