Састанак о лијечењу карцинома дојке

Размјена искустава и унапређење сарадње здравствених установа у Србији и Републици Српској на превенцији и лијечењу карцинома дојке била је тема радног састанка на којем су учествовали директор
Дома здравља Бијељина Златко Максимовић, директор опште болнице “Свети врачеви” Синиша Максимовић и гост из Србије, онколог Вицко Ференц.

Република Српска 20.09.2016 | 18:15
Састанак о лијечењу карцинома дојке
Здравствене установе Републике Српске и Србије имају одувијек добру сарадњу и размјењују искуства у разним областима. Дањашња радна посјета др Вицка Ференца из Института за онкологију искориштена је за размјену искустава у превенцији и лијечењу карцинома дојке. Др Вицко је обишао дом здравља Бијељина и упознат је са активностима везаним за примарну здравствену заштиту.

Онколог из Србије је рекао да је стекао добар утисак како дом здравља у цјелини функционише и истакао да нарочиту пажњу треба посветити превенцији.

Након дома здравља доктор Вицко је обишао и општу болницу “Свети врачеви”, која је према ријечима њеног директора једна од најсавременијих и најорганизованијих у Републици Српској.

Институт за онкологију је установа у којој су многи љекари из бијељинске болнице школовани, рекао је доктор Синиша Максимовић истичући да је данашња посјета почетак сарадње са једном еминентном установом. Додао је да су искуства из Србије увијек била веома корисна.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Само да се не зна, ссссссс

20.09.2016 20:55

Сатро неке болнице,ово, оно,..а болесници долазе у Косево и Тузлу. Цак и преЦједник, само сути ником не говори

ОДГОВОРИТЕ