Општина Станари као градић Корлеоне

На данашњој конференцији за новинаре предсједник Српске радикалне странке „9. ЈАНУАР" адвокат и магистар правних наука и бивши посланик у три сазива Народне Скупштине РС и посланик Парламентарне Скупштине БиХ у сазиву 2002-2006. године и насилац кандидатске одборничке листе за Скупштину Града Бијељина Мирко Благојевић изјавио је да има велику бојазан да ће општина Станари ускоро промјенити назив у општину Корлеоне.

Република Српска 20.09.2016 | 13:26
Општина Станари као градић Корлеоне
Благојевић је рекао да је све око изградње термоелектране Станари обавијено велом тајне и да је једино сигурно и тачно да је процијењена вриједност капитала тј. вриједност рудника Станари, који је уложила Република Српска у ту термоелектрану 55 милијарди евра, док висина улога других инвеститора није никоме позната и о томе се само нагађа.

Благојевић је истакао да је једини важећи принцип у економији да се добит привредних субјеката изграђених заједничким улагањима дијели сразмјерно вриједности уложеног капитала те да ће Република Српска морати од термоелектране Станари имати добит сразмјерно њеном уложеном капиталу, а свака другачија расподјела била би криминал са несагледивим штетним посљедицама за Републику Српску и њене грађане.

Додатну сумњу да је у Станарима нешто лоше урађено изазива и чињеница да се предсједник Милорад Додик превише појављује у причи око термоелектране Станари те да је на његову личну иницијативу од града Добоја одвојена мјесна заједница и створена приватна општина Милорада Додика.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

субаша

20.09.2016 13:35

Мирко је тријезан

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!'

20.09.2016 15:14

Објасните човјеку гдје су Станари

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКИ

20.09.2016 16:09

Благојевиц је родом из Добоја, зна он добро гдје су Станари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

21.09.2016 15:30

Цуј 55 милијарди евра!!!

ОДГОВОРИТЕ