Важна лекција! Тиха порука српских параолимпијаца који су освојили медаље...!

Чудесан је био понедељак у Рио де Жанеиру. Четири наступа српских параолимпијаца у борбама за медаље и - четири медаље. Али, какви су то само наступи били.

Остали спортови 14.09.2016 | 11:45
Важна лекција! Тиха порука српских параолимпијаца који су освојили медаље...!
Прво злато освојила је стонотенисерка Борислава Пекић Ранковић. Она је у антологијском финалу савладала Кинескињу Мијао Женг са 3:2 у сетовима (11:4, 6:11, 7:11, 11:3, 11:8). Злато је освојио и стрелац Ласло Шурањи, који је после лошег наступа у класичном гађању ваздушном пушком, успео да у дисциплини тростав постане не само параолимпијски шампион, већ резултатом 453,7 постане и нови параолимпијски рекордер.

Бронзе су освојили стонотенисери. Нада Матић је против Британке Сју Џилрој тријумфовала са 3:2 (по сетовима 12:14, 8:11, 11:8, 11:6, 11:6), а Митар Паликућа је савладао Норвежанина Томија Урхауга са 3:1 (по сетовима 4:11, 14:12, 11:6, 11:9).

Могли бисмо сад да вам откријемо да је, по освајању злата, Шурањи за званични сајт Међународног параолимпијског комитета рекао најпре: "Знате, 15 година тренирам. Ово је моја прва медаља". Или да је колеги Лазу Бакмазу из РТВ-а Борислава Перић рекла "злато поклањам мом злату, ћерки". Или да је Нада Матић рекла "После она два уводна сета помислила сам шта ће син Лука да каже. И, заиграла сам као у трансу".

Да, важне су то лекције. О стрпљењу, да деценију и по вежбате да бисте стигли до сна. О породици, јер... шта смо ми без ње?

Али, обратите сад пажњу на оне уводне пасусе још једном. У њима се крије једна важна порука, у четири чина. Борислава Пекић Ранковић је губила у финалу, а онда ипак освојила злато. Ласло Шурањи је имао лош дан, па је следећег постао олимпијски првак и олимпијски рекордер. Нада Матић је губила са 0:2 у борби за бронзу, па победила са 3:2. Митар Паликућа је декласиран у првом сету, па добио наредна три и стигао до бронзе.

Њихова тајна лежи у вери да је, ако не одустанете од сна, чудо могуће.

Да, стварно... Ниједна од ове четири величанствене личности није одустала када јој је било најтеже.

И, баш на тој шампионској, животној лекцији, бескрајно им хвала.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар