Милановић се повлачи са лидерске позиције?

Након дебакла Народне коалиције, окупљене око СДП-а, њен лидер Зоран Милановић се повлачи са чела странке и то ће саопштити данас, пише ријечки Нови лист.

Регион 12.09.2016 | 13:04
Милановић се повлачи са лидерске позиције?
Ријечки дневник близак СДП-у наводи да ће Милановић данас саопштити да се неће кандидовати на наредним унутарстраначким изборима, који морају уследити за највише пола године.

Позивајући се на незванична сажнања, лист пише да ће Милановић фактички одступити са места председника те странке.

Подсећа се, наиме, да је Стаутом СДП прописано да странка у року од 150 дана након парламентарних избора бира руководство.

Ради се о једној од демократичнијих страначких норми која националног страначког лидера, као и оне локалне, тера да након парламентарних, односно локалних избора, чланству поднесе рачун.

Као најизгледнији кандидати за његовог наследника спомињу се СДП-ов европарламентарац Тонино Пицула, потом министар поморства, саобраћаја и инфраструктуре у бившој влади СДП Синиша Хајдаш Дончић, истарски есдепеовац који је у мандату њихове владе био на челу саборског Одбора за Устав, пословник и политички сустав Пеђа Грбин, као и министар полиције у бившкој влади Ранко Остојић.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

пионир

12.09.2016 11:08

Сви који се крију иза демократских предзнака странака су закухали све ово код нас. испали су веци националисти од националних странака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАХАХАХАХХ

12.09.2016 11:09

Који је он кркан. Толико се уживио нападати Србију, али га је ипак његов народ казнијо. Баш ми је драго. Ово је доказ да људи (гласачи) почели да мисле својом главаом када гласају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ели

12.09.2016 14:08

А још гори досли на влас, они исто сто од САО Крајине направисе полигон

Name

Аферим

12.09.2016 14:34

Није само Србију и Босну и Херцеговину је вријеђо је.о га пас у леђа е нека је отишо

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

12.09.2016 17:25

Иза оно демократска ако стоји партија то су комунисти а странка је нацинална

ОДГОВОРИТЕ