Суд кажњава оне који штите имовину Српске

Чланови Савеза малих акционара окупили су се данас испред Основног суда у Бањалуци због судског процеса које је по оптужници бањалучког Окружног тужилаштва почело против директора предузећа "Метал" Бране Милошевића.

Република Српска 08.09.2016 | 22:49
Суд кажњава оне који штите имовину Српске
Поручили су да је овај судски процес посљедица спреге лошег рада Пореске управе и криминалних структура у правосуђу, којим кажњавају Милошевића, који је, како тврде спасио имовину овог предузећа од пљачке.

"Спријечио сам вишемилионску пљачку новца и имовине Привредног друштва "Метал", каже Бране Милошевић, а судски процес је како тврди, резултат спреге тајкуна са правосуђем и републичким институцијама.

"Петар Душанић је планирао да опљачка `Метал` а ту му помажу институције, а једно од тих институција је Тужилаштво и Основни суд у Бањалуци", тврди Милошевић.

Милошевић је као директор "Метала" постојећи новац усмјерио на исплаћивање дугова радницима који су остали без посла, умјесто да тим новцем намири дуговања према Пореској управи.

"Сада ако тако гледамо онда све здравствене установе сада имају рјешења Пореске управе, а радницима исплаћују плате. Значи није подигнута оптужница нити против једног директора многих предузећа који исто то раде", Милошевић.

Такво поступање Пореске управе и правосуђа, кажу у Савезу малих акционара, доказује да институције кажњавају оне који су заштитили имовину Републике Српске од тајкуна, док директори јавних предузећа који то исто раде, уништавајужи државну имовину, остају некажњени.

Зато су, како тврде, приморани да правду потраже на вишим судским органима, да би заштитили државну имовину и своја права.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Не само државну имовину

08.09.2016 18:19

Горан Мијовић као директор зависног предузећа Медицинске електронике под именом Сервиси од повјерења направи дуговања у износу од 430.000 км и то највише пореској управи.Затим прије окончања стечаја и ликвидације региструје нову фирму на супругу под именом Сепо сецуритy и преузме послове које је претходна фирма обављала за ИДЦ Међународни дијализа центар и остале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасимо Метал

08.09.2016 18:54

Једино А.Д. у Бања Луци гдје вецину имају мали акционари,а не тајкуни,зато је и мета многих да га отму,интересантно је 60 дулума земљиста а не стварање нових вриједности.

Name

Грађа

08.09.2016 20:03

Бране не дај Метал,Душанић је уништио и Грађу

ОДГОВОРИТЕ
Name

стечајна мафија

09.09.2016 05:27

Бране је спађавао и грађу, али није успио од стечајне мафије , поготово судије Вукалића, који је стечајн покренуо на захтјев Душанића на основу фиктивног уговора , који је суд поништио. У међувремену су судија Вукалић и стечајни управник сву имовину Грађе раскрчмили.

ОДГОВОРИТЕ