Манчестерски дерби најскљупљи меч у историји?!

Предстојећи дерби Манчестера између Јунајтеда и Ситија могао би да буде најскупља утакмица у историји фудбала.

Фудбал 08.09.2016 | 21:00
Манчестерски дерби најскљупљи меч у историји?!
Манчестер Јунајтед играће у суботу од 13.30 против градског ривала Ситија, утакмицу четвртог кола у Премијер лиги.

Екипе предводе једни од најтрофејнијих европских менаџера – Жозе Морињо и Ђозеп Гвардиола, а трансфери 22 играча које ће највероватније извести на терен вреде 670 милиона фунти.

Како је пренео Скај Спортс, предвиђена прва постава Јунајтеда кошта 350,55 милиона фунти, уклучујући и најскупљег светског играча Пола Погбу – који се овог лета из Јувентуса вратио на Олд Трафорд за 93,25 милиона фунти.

У екипи ће највероватније бити и Антони Марсијал (57,6) и Лук Шо (28), као и Хуан Мата (37,1), Ерик Бејли (30), Маруан Фелаини (27,5) и капитен Вејн Руни (27).

У тиму ће бити и Златан Ибрахимовић, који је као слободан играч овог лета из Пари Сен Жермена прешао у Јунајтед.

У екипи 'Грађана', чија управа је у последње две године потрошила на предвиђену прву поставу за суботњи дуел 321,85 милиона фунти, биће између осталих Кевин де Брујне (54,5), Џон Стонс (50), Рахим Стерлинг (49) и Лерој Сане (37).

У свом истраживању Скај Спортс је дошао до података да је тренутно најскупља утакмица у историји она из новембра прошле године, када је у 'Ел Класику' Барселона победила Реал Мадрид са 4:0.

У тој утакмици играли су фудбалери чија је вредност трансфера износила укупно 562 милиона фунти.

Обе екипе из Манчестера су са по три победе почеке сезону у Премијер лиги и заједно са Челсијем једине су са максималним учинком.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар