Чекајући Ирце: Озбиљност, лапсус па смијех у Пазови...

У сусрет почетку квалификација за Мундијал 2018, пред новинаре су изашли Миливојевић, Костић и Рајковић. "Волео бих да буде пун стадион, али мислим да неће бити", рекао је "везиста" Олимпијакоса.

Фудбал 02.09.2016 | 15:30
Чекајући Ирце: Озбиљност, лапсус па смијех у Пазови...
Враћање самопоуздања и вере у национални тим.

Позитиван резултат за старт, па макар и победа од 1:0.

Спонтано, Лука Миливојевић, Филип Костић и Предраг Рајковић, ова два циља су поменули више пута данас у Старој Пазови, где је велики број новинара дошао да чује очекивања "орлова" пред утакмицу са Републиком Ирском (понедељак, 20.45).

Руку на срце - једно без другог не може.

"У праву сте да Ирци за своју земљу играју са више од 100 одсто могућности и да често наступају боље за репрезентацију, него за клубове, што је можда управо оно што је нама недостајало. Видели смо како су у Француској, када је морало, на жељу и трчање победили Италијане, који су далеко јача екипа од њих. Они ће желети свој ритам и пробаће дугим лоптама, директно на нападаче, али наш циљ ће бити да на нашем стадиону не дозволимо тако нешто, спустимо лопту на земљу и заиграмо нашу игру", рекао је Миливојевић.

Он је додао да очекује жестоку утакмицу и дуеле у које ће се улазити са "100 одсто" снаге.

"Не смеју они у Београду да играју са више жеље од нас. Али, није ни жеља та која је сама по себи пресудна у оваквим утакмицама. Играће улогу и квалитет. Чека нас 10 мечева који се играју на резултат, а ако је то 1:0, нека буде 1:0".

Миливојевић је био најпричљивији у друштву Костића и Рајковића, који су махом изнели идентичне ставове и очекивања, надајући се да имају право на нови почетак, са новим селектором Славољубом Муслином и да ће пуне трибине то и потврдити.

Сва тројица их желе, али се Лука Миливојевић искрено - не нада.

"Више од свега бих волео да буде пун стадион, али ако ме питате да искрено одговорим, мислим да неће. Бар не у почетку. На нама је да доведемо људе добром игром и резултатима. Али, када погледате ситуацију у којој се налази српски фудбал, мислим да је репрезентативни сада на првом месту, у поређењу са клупским".

Ову, помало озбиљну атмосферу на прес конференцији, изазвану важношћу предстојеће утакмице и дугим периодом чекања доброг резултата "орлова", новинари су покушали да "разбију" неким необавезнијим питањима, попут тога како играчи проводе слободно време у Спортском центру ФСС, који пружа можда и превелики мир, како се боре са нервозом и колико познају новинаре који прелазе 30 и "кусур" километара да би их видели и чули.

Идеја је "упалила" одмах, делом и због лапсуса који је направио Костић.

Рекао је: "Већину вас знам, а већину видим први пут!"

Рајковић се надовезао речима да је можда из његове озбиљности деловало да је нервозан, али да се ради о позитивној треми пред утакмицу, која ће само расти до првог судијиног звиждука...

"Надам се да ћемо то претворити у нешто лепо и да ћемо обрадовати навијаче добрим резултатом".

"Сваки позив у репрезентацију ми значи и увек осетим велику част када га добијем. Дружимо се, радимо и правимо добру атмосферу за оно што нас очекује, а то су важне квалификације, у којима желимо да обрадујемо наш народ", каже млади голман Предраг Рајковић.

КОСТИЋ: БИЋЕ ВАЗДУШНИХ ДУЕЛА

"Видео сам оно што смо знали и раније, да играју чврсто, да доста трче и да воле дуге лопте, тако да нас чекају ваздушни дуели од првог минута. Али, уверен сам да ако одиграмо као што знамо, неће бити проблема", рекао је Филип Костић након одгледаног пријатељског меча Ирска - Оман, од среде увече.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар