Марин Ле Пен: Хилари Клинтон би донијела рат

Лидер француске крајње десничарске партије Национални фронт Марин Ле Пен изразила је подршку републиканском кандидату на председничким изборима у САД Доналду Трампу, упозоривши да би његова демократска противница Хилари Клинтон донела рат и недаће свету, јавља Ројтерс.

Свијет 01.09.2016 | 08:20
Марин Ле Пен: Хилари Клинтон би донијела рат
"Све, само не Хилари Клинтон - то је оно што је у најбољем интересу Француске", рекла је Ле Пен Си-Ен-Ену, одговарајући на питање ког америчког председничког кандидата подржава.

Ле Пен је изразила уверење да "Хилари Клитнон значи рат, пустошење, дестабилизовање света, економске изборе који би били погубни по француски народ, геостратешке изборе који би довели до глобалних сукоба".

Лидерка француске крајње деснице са Трампом дели стратегију која се заснива на представљању себе као "антисистема", наводи британска агенција.

"Нама је заједничко то што нисмо инсајдери, нисмо део система, не зависимо ни од кога и не примамо налоге ни од једне финансијске институције", рекла је она, говорећи о Трампу и себи.

Марин Ле Пен је кандидат на француским председничким изборима који ће бити одржани априла 2017.

Иако њена све популарнија партија има успеха код гласача због антиимигрантских ставова, Ле Пен је обазривија у својим говорима од Трампа, примећује Ројтерс.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Муња

01.09.2016 13:15

Ако ти као жена неможеш то зашто си љубоморна на Хилари а Трамп коме ваља нек га себи кући води он је болесни расиста који би ратово гдје би стиго сви би ви вољели да неко растури Америку са се смијете ! И зато ударате контру .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

01.09.2016 19:20

Марин Ле Пен је све сконтала. Сви само не исфрустрирана Хилари. За паре и моћ, спремна је на све.