Олимпијске игре ово не памте!

Свакаквих сцена било је у Рију, нарочито на татамију, где су се борци надметали у разним вештинама, али тешко да је оваква (или бар слична) ситуација виђена икада.

Остали спортови 23.08.2016 | 19:15
Олимпијске игре ово не памте!
Двојица тренера 30-годишњег монголског рвача, Ганзоригина Мандакнарана, који се борио за бронзу у категорији до 66 килограма на синоћ завршеним Олимпијским играма, поскидала су своју одећу и урлала на судије у знак протеста због одлуке коју су – добрим делом – сами изазвали.

Шта се догодило?

Наиме, двоструки освајач бронзаних одличја на светским првенствима, Мандакнаран, почео је прерано да слави и, не само то, да се и руга ривалу из Узбекистана, Ихтијору Наврузову на 20-ак секунди пре краја бробе, у тренутку када је водио 7:6.

Мало славећи победу коју још није остварио, мало избегавајући контакт с противником, Мандакнаран је трчао наоколо по струњачи што су судије, сходно правилима, казниле бодом за Узбека због "избегавања контакта" и "пасивне борбе".

Видевши да је на неколико секунди пре краја борбе Наврузову додељен поен, а у рвању у случају нерешеног исхода победа припада ономе ко је освојио последњи поен у борби, Мандакнаранови тренери затражили су челенџ и били глатко одбијени, после чега је настао хаос!

Монголском тренеру Бјамбаренчину Бајари јурнула је крв у главу! Док је његов пулен у неверици гледао како противник слави победу, Бајара је почео буквално да дивља пред публиком и уживо у ТВ преносу, док је урлао на судије скидао је део по део одеће, а потом му се придружио и помоћник.

"Ово је био протест. Постојао је проблем са судијама. Три милиона људи у Монголији чекало је ову бронзану медаљу и сада неће бити бронзе", рекао је Бајара репортерима после борбе, и даље убеђен да је његов борац покраден.

Но, Наврузов је имао сасвим другачији поглед на инцидент.

"Покушао је да побегне од мене. То не сме да се ради. Имам јако мало поштовања и за њега и за његовог тренера", изјавио је Узбек.

Ова сцена свакако ће ући у најужи избор "хајлајтса" са незаборавних Олимпијских игара у Рију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар