Разбојници отели 17.000 КМ у ТЦ “Бинго”

Полиција у Приједору трага за разбојницима који су у четвртак увече опљачкали трговински центар "Бинго" у овом граду и отели близу 17.000 марака.

Република Српска 20.08.2016 | 07:54
 Разбојници отели 17.000 КМ у  ТЦ “Бинго”
Како је саопштено из Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Приједор, у питању су двојица маскираних и наоружаних разбојника која су након пљачке побјегли мопедом. Прецизирају како је пљачка изведена у насељу Свале, а да је полицији случај пријављен око 19 часова.

"Одмах након запримљене пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста, потврдили наводе пријаве и извршили увиђај. О свему је обавијештен и окружни тужилац у Бањалуци", речено је у ЦЈБ Приједор.

Како сазнајемо, разбојници су упали у тржни центар и прво од раднице на каси отели 1.850 марака пазара, а затим су дошли до мјењачнице која се налази у склопу објекта. Ту су уз пријетњу оружјем од раднице на пулту отели 15.000 марака, након чега су побјегли.
У потрагу су укључене готово све расположиве снаге полиције у овом граду. Иначе, имовина и новац тржног центра "Бинго" други пут у неколико дана су се нашли на мети пљачкаша.

Подсјећамо, четворица разбојника пресрела су у понедјељак раднике обезбјеђења тржног центра "Бинго" у Улици Анте Старчевића док су износили новац и од њих отели око милион марака. Новца су се дочепали тако што су из аутоматског оружја отворили ватру на обезбјеђење, након чега су побјегли у аутомобилу, који је касније пронађен запаљен.

Занимљиво је да разбојници од новца неће имати велике користи јер је био обиљежен, а отварањем кутије у којој је ношен активирала се боја, због које је буквално неупотребљив. У јануару ове године у акцији "Тројка" разбијена је група која је из "Бинга" у Приједору и Добоју опљачкала око 115.000 марака. На челу групе био је Невен Нешковић, који је полицији познат по бројним кривичним дјелима.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар