ОИ - Дефинитивно: Рајан Лохти је лагао!!!

Сада је дефинитивно. Амерички пливачи признали да су измислили причу.

Остали спортови 20.08.2016 | 07:45
ОИ - Дефинитивно: Рајан Лохти је лагао!!!
Олимпијски комитет САД извинио се народу Бразила због понашања четворице америчких пливача за које се испоставило да су лагали да су били жртве пљачке уз претњу оружјем.

Комитет је потврдио да је један од пливача починио дело вандализма у тоалету на једној бензинској пумпи, као и да су пливачи платили штету.

"Понашање ових такмичара је неприхватљиво и не представља вредности америчког тима", истиче се у синоћ објављеном саопштењу Олимпијског комитета САД.

Бразилска полиција је претходно објавила да је амерички пливач Рајан Лохти измислио причу да је у Рио де Жанеиру био опљачкан уз претњу ватреним оружјем.

Званичник полиције је за АП рекао да је Лохти заједно са још три америчка пливача, Џеком Конгером, Ганаром Бенцом и Џимијем Фајгеном, у недељу око шест сати ујутру стао на бензинској станици у предграђу Рија, Бара де Тижука, где се одржава већина догађаја током Олимпијских игара.

Један од америчких пливача је покушао да отвори врата спољног тоалета, који је био закључан. Неколицина њих је затим на силу отворила врата и сломила их, а онда се појавио чувар и питао их шта се десило.

Званичник наводи да је чувар имао пиштољ, али га није вадио из појаса, нити га је уперио у пливаче.

Према наводима званичника, онда је стигао менаџер пумпе, који је уз помоћ једног купца који је знао енглески, затражио да амерички пливачи плате сломљена врата. Након свађе, они су му дали нешто новца и отишли.

Конгер и Бенц, који су спречени да се укрцају на авион за САД, полицији су признали да је прича о пљачки измишљена.

Извор: мондо.рс/Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар