Републиканци имају план да уклоне Трампа

Званичници Републиканске партије у САД су бијесни због најновијих испада Доналда Трампа и активно разматрају могућност како да смијене кандидата у предсједничкој трци.

Свијет 04.08.2016 | 21:00
Републиканци имају план да уклоне Трампа
Предсједник Националног комитета републиканаца Ринс Прибус је веома узнемирен због Трамповог одбијања да подржи Пола Рајана за нови мандат предсједника Конгреса, као и зног сукоба са родитељима погинулог војника Хумаина Кана, преноси "Даилy маил".

Мајка страдалог америчког војника муслиманског поријекла који је убијен у Ираку жестоко је прошле седмице критиковала Трампа, који је на Твитеру њеном мужу поручио да је "Хилари гласала за рат у Ираку", а не он.

Прибус је позвао телефоном Трампа како би изразио фрустрацију због тога што је свађа са породицом војника скренула пажњу са кампање.

Он и многи други чланови партије сматрају да Трампово понашање штети републиканцима јер од његовог резултата на изборима зависи и колико ће они мјеста имати у Представничком дому и Сенату.

Један званичник је рекао да Прибус разматра која су правила за избор новог кандидата у случају његовог одустајања од трке.

Међутим, да би га смијенили, Трамп мора да одустане од предсједничке трке, а нема никаквих назнака да он то планира.

Дакле, једини начин да га смијене јесте да га убиједе да одустане и то до септембра, а затим да лидери странке изгласају његову замјену.

У наредним данима ће се, како наводи ЦНН, Прибус и други званичници, међу којима су Њут Гингрич и Руди Ђулијани, супроставити Трампу и разговарати о његовом понашању.

Прибус је претходно већ разговарао са Полом Манафортом, главним човјеком Трампове предсједничке кампање, али и са Трамповом дјецом.

С друге стране, Трамп каже да су у његовој кампањи сви уједињени и да га подржавају.

"У мојој кампањи постоји јединство, можда и веће него раније", рекао је он.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Каризма

04.08.2016 19:32

Ја његове говоре слусам као зацарана. Он погадја у срз проблематике и говори ствари у којима се препознају не само Американци вец сви који су дуго зивјели на Западу. Он је сигурно нови предсједник САД-а. Господја Клинтон нема ту рјецитост и каризму као он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре каризма

05.08.2016 06:06

Да се кладимо да Трамп неће бити предсјеник ? Не конташ ти Америчку политику а и имаш расизма у себи којег би требала избацити из себе то ником до сад није добро дошло

ОДГОВОРИТЕ