Ова генерација има најмање секса

Такозвани "миленијалци", људи рођени у последње две деценије прошлог века, који су стасали у новом миленијуму, ређе имају сексуалне односе него низ генерација иза њих.

Свијет 04.08.2016 | 18:05
Ова генерација има најмање секса
Иако живе у ери препуној доступне порнографије, прогресивних слобода, лаких путовања и отворених схватања, резултати истраживања научника са три америчка универзитета су показали да међу "миленијалцима" старим између 20 и 24 године има више невиних (16%) него у истој категорији генерације рођене шездесетих година (6%).

Како наводи ЛА Тајмс, "миленијалци" су двоструко мање активни од генерације X, а у поређењу са "бејби бумерима" изгледају као свештеници и часне сестре.

Иако се тачан узрок оваквог стања не зна, научници имају неколико теорија.

Једна гласи да, без обзира на то што су им доступне апликације као што је Тиндер и што су Фацебоок и Снапцхат алати за брзо упознавање потенцијалних партнера, млади људи просто имају мање секса јер време проводе "окачени" на интернет.

"Апликације за упознавање би у теорији требало да им помогну да дођу до сексуалних партнера, али се чини да технологија има супротан ефекат. Такође, ова генерација је заинтересована за безбедност, што показује и то да је мања склонија алкохолу и да говори о 'безбедним зонама' у свом окружењу", рекла је професорка Џин Твенге, психолог са Универзитета у Сан Дијегу.

Преостали разлози јесу баш достпуност порнографије, велики број људи који живе са родитељима, али и свест о сексуално преносивим болестима.

"Они су људи који нису склони ризицима и то би могло да утиче на њихове сексуалне изборе, такође, њима је забава доступна сваког тренутка, тако да им секс и није увек приоритет", каже она.

Истраживање је показало да је последња генерација која је имала више сексуалних апстинената она рођена двадесетих година прошлог века.

Такође, иако се не чини тако, ова генерација чека дуже до првог сексуалног односа него чувена генерација X.

"Према нашим подацима, мањина која чека ране двадесете за прво искуство је све већа", наводи професорка Твенге.

Иначе, у истраживању се истиче да бројеви не показују да сви "миленијалци" имају мање сексуалних односа, већ да је повећан број оних који га у опште немају.

У закључцима се наводи да то има везе и са "снажним осећајем идентитета".

"Пораст индивидуализма код младих Американаца им омогућава да имају своје чвршће ставове без тога да осећају притисак да прилагоде своје понашање неком другом", наводи се.

Извор: Б92
Фото: Тхинкстоцк

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Харис

04.08.2016 16:31

Наравно. Вијест је 100 % на мјесту. Ја одавно користим сеx умјесто наклапања о политици. Женама исто препоручујем "Увалгин" против свих главобоља. Раја само се сеxајте доста и позитивна енергија сама долази по себи. Гарантујем да је то главна проблематика набијени националиста по форумима и коментарима овдје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјецко

04.08.2016 17:01

Свака цаст!Потписујем 100%

Name

Михаило Микиц

04.08.2016 17:28

Харисе гресис! Ако сам ја "националиста" није он. Никада ни једну Еву није питао ни за њезину вјеру нити нацију. Свака је зена добра јер имају рупице слицне ако не исте!

Name

Харис

04.08.2016 18:59

Можда сам се погрешно изразио. Негативизам и мржња код националиста је узрокована највише недостатком сеxа. То сам хтио само реци. Извини ако сам био преопширан можда. Иначе статистика говори да је код модерног нацизма забиљежен највећи проблем са алкохолом дрогом као и импотенцијом и неплодносћу. Мрзња=Зло