Зашто је брак највећи убица секса?!

Секс најчешћи до седме године брака, а после 15 година готово да га више и нема, кажу стручњаци.

Свијет 03.08.2016 | 14:54
Зашто је брак највећи убица секса?!
Срби у браку имају секс у просеку два пута месечно, показало је летње истраживање Информера.

На самом почетку брака партнери чешће уживају у вођењу љубави, док је сваке следеће године брачне заједнице "сексуална радња" све ређа. Стручњаци тврде да је главни разлог за овако лошу статистику то што се страст у браку врло брзо потроши.

Психолог др Александра Јанковић каже да Срби са својим супругама у просеку имају секс два до највише три пута месечно, иако воле да се хвале да код куће воде идеалан љубавни живот.

"Скоро сваки други ожењени мушкарац рећи ће да има секс три пута дневно и да уз то има и љубавницу! Нажалост, реалност је сасвим другачија. На почетку брака све је бајно и сјајно, љубав цвета и секс супружницима представља ужитак. Међутим, како године брака пролазе, сексуална активност је све мања, па дођемо до статистике да Срби у браку просечно свега два до три пута месечно имају секс", истиче Јанковићева.

Према њеним речима, углавном су жене те које утичу на ове минималне бројке, мада је све више и мушкараца који нису на "висини задатка".

"Првих година је све потаман, али онда жена има све мање воље за односе са мужем. Испред секса ставља децу, бригу о кући, ручак и посао... Када дође до кревета није вољна нити способна за било шта. Али, у последње време кривци су и мушкарци, који се све чешће жале на проблем са простатом, потенцијом и другим тегобама које такође утичу на лош сексуални живот", додаје наша саговорница.

Психотерапеут др Зоран Миливојевић наводи да нашим људима секс у просеку траје 18 минута.

"Последњих десет година знатно су опали проценти сексуалних односа у браку. Са три до четири пута недељно дошли смо до податка да Срби једва и два пута месечно воде љубав, и то у просеку 18 минута. Прва и основна грешка јесте што велики број људи секс повезује са заљубљеношћу и што се њихова страст гаси чим нестану 'лептирићи у стомаку'. Други погрешан корак је што супружници када постану родитељи забораве на улогу мужа и жене, на љубав и емоције, што такође потврђује ову 'црну' статистику", сматра др Миливојевић, који саветује да људи у браку обавезно једном недељно одвоје.

Београђанин Драгољуб П. (42) каже за Информер да му је секс значајно смањен од када је у браку.

"Док сам се забављао са својом садашњом супругом, имали смо секс минимум сваки други дан. Од када смо у браку, а то је три године, водимо љубав једва два пута месечно. Не знам како, али страст и сексуална жеља су једноставно утихнуле. Руку на срце, више ме толико и не привлачи, а изгледа ни ја њу. Бојим се да ће када прође још више година и дођу деца, наш сексуални живот још више осиромашити. Можда за десет година нећемо ни упражњавати секс", искрен је Драгољуб.



ШТА КАЖУ ПОЗНАТЕ ФАЦЕ:

Марјан Ристичевић, народни посланик
"Два пута месечно је много мало. И ја то радим доста чешће иако сам у годинама када је најпопуларнији додир леђа о леђа, супица и сарма. Мислим да и тигрови то раде чешће".

Ера Ојданић, пјевач
"Два пута месечно није мало, то је катастрофа. Просто не могу да поверујем да је статистика толико лоша и да људи толико мало имају секс. Нека се угледају они на Еру па свако вече по два пута. И то у овим годинама, а замислите када сам био млађи".

Весна Еукелић Венди, певачица
"Секс је обично пражњење и нагон који нам шаље наш мозак. Претерани секс може одвести само у поремећај или девијацију. Да бисмо избегли овакве податке и имали здраве односе, морамо водити љубав и биће нам много лепше".

УЧЕСТАЛОСТ СЕКСА У БРАКУ

* 3 до 4 пута недељно - првих седам година брака
* 2 до 3 пута месечно - од 7. до 15. године брака
* 1 месечно - после 15 година брака

(Информер.рс)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Србин

03.08.2016 13:21

Ово неко лупета,нисам неки је.ац,али какав је секс који траје 18 минута,којеста.И после 20 година брака имао сам секс са супругом у просјеку висе од 2 пута седмицно,а богами некада и за дан два пута.Ова анкета је радјена у старацком дому.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јебац

03.08.2016 13:47

Видим србине сав си се претворио у курац свака цаст !!!!

Name

Србин 2

03.08.2016 14:05

То је некада било. Мени ова моја толико иде на зивце да се рађе сам олаксам него њој да удовољавам. Иначе жене су као балвани у кревету. Гдје је ставиш ту це и да буде.

Name

мухамер

03.08.2016 14:14

Ала сер.те...

Name

Ре.

03.08.2016 14:34

И то ти доказује да ниси медју нормалнима.

Name

гацко

03.08.2016 14:42

У праву си брате

Name

мики

03.08.2016 15:06

Ово су анкете неких разведених и фрустрираних животом.

Name

боро

03.08.2016 13:43

Ањц и доста , ако јој је мало , шетња и нека тражи , само мора да ми каже и ћао . Ја да јашем ко лудак , не пада ми на памет .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

03.08.2016 15:11

А након 15 година брака,никако или свакако ?

Name

Синнy Боy

03.08.2016 14:33

Пензионер се жали доктору да са женом има секс једном у пола године. Доктор му рече да је то уреду. Он ће опет: Али моји пријатељи пензионери причају да имају секс сваке седмице. Доктор:Па причај и ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

03.08.2016 15:12

Да не прескацем тему и похвалим се уједно, ове године сам имао сеx са супругом! И то након годину и 7-8 мјесеци, тако да ето уврстите у статистику и то. А да, у браку смо 6 година, а заједно готово 12, некад смо то радили по три пута дневно, мада је најцесце било сваки други или треци дан, од кад је досло дијете прије пет година, само 6 пута смо имали односе, углавном због ње, мени да није због дјетета, само због тог бих се развео, овако размисљам о нецему са стране...

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

03.08.2016 16:38

Природно дјеца се праве до 35 те ..за сеxом нај веца зеља после је сеx са животом...

Name

Маре

03.08.2016 15:58

Ја са зеном зивим 15 година јес дасмо млади ја 35 она 37 година имамо 2 дјеце али никада није ме одбила сакријемо се дали то било на 1-2-3-20 минута увек се надје погодан моменат за то било где дасе налазимо највисе зависи до зене неки мускарци недају зени дасе среди дасе дотера пустије нека се среди па цес да видис како те повуце воља за сеxом нека хода по куци са сукњицу када прави руцак врти дупетом па цес да видис да се мозе и висе пута

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАД

03.08.2016 17:49

Имам 55 година и односе Имам са мојом зеном од 10 до 15 пута мјесецно.У браку смо 28 година.Моглобито и висе али то независи од мене Напомињем да Имам доста тезак и одговоран посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изо

03.08.2016 22:05

Направите статистику у Босни,па ће те да видите разлику, како Босанци деру и своје и тудје,не чекају да се жена смилује ,већ се зна ко је глава куће

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

04.08.2016 06:57

Само треба ударат не престајат

ОДГОВОРИТЕ